MEDALJE SE SAMO NIŽU: Srbiji odbojkaško zlato i na Svetskom prvenstvu za školarce

Novosti online

27. 06. 2022. u 23:08

GODINAMA unazad srpski školarci osvajaju pregršt medalja na svetskim prvenstvima u različitim sportovima. Sada nam iz dalekog Brazila stižu nove lepe vesti. Na SP za srednjoškolce u organizaciji ISF (Svetska školska sportska federacija) devojke su osvojile zlatnu medalju, dok su dečaci bili osmi.

МЕДАЉЕ СЕ САМО НИЖУ: Србији одбојкашко злато и на Светском првенству за школарце

FOTO: SŠSS

Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove, kao najbolja u Srbiji, predstavljala je našu zemlju na Svetskom školskog prvenstva u odbojci, koje se održalo u Brazilu od 19.06 - 27.06.2022 (grad Iguaču). One su u finalu dobile Kineski Tajpeh rezultatom 3:1. Inače, ov škola je i pre dve godine na SP, osvojila zlato. Ovo je prva škola u istoriji koja je osvojila zlato na 2 uzastopna takmičenja.

Pored ženske ekipe učestvovala je i muška ekipa iz Požarevačke gimnazije, koja je na ovom prestižnom takmičenju osvojila 8 mesto. Napominjemo da su obe ekipe prošle celokupan sistem Saveza za školski sport Srbije i osvojile državno prvenstvo i na taj način stekle pravo učešća na Svetskom prvenstvu. I u muškoj i ženskoj konkurenciji za medalje se borilo 14 država.

FOTO: SŠSS

Pored naših ekipa u Brazilu su se našle i sudije Ivana Barišić i Dragana Plavšić, koje su delegirane od strane Odbojkaškog saveza Srbije. Ivana je bila i glavni sudija na muškom finalu što govori koliko su se dobro pokazale tokom takmičenja. Delegat na SP ispred ISFa bio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Dečaci:

Požarevačka gimnazija - Uroš Trailović, Nikola Stanojević,Veljko Ristić, Luka Vujović, Dušan Ristić, Aleksa Anđelković, Luka Predić, Jovan Mihajlović, Mateja Predić, Nikola Milošević i

Profesor Nikola Mojsilović.

Devojčice:

Gimnazija "Branko Radičević"  Stara Pazova - Una Vajagić, Ivona Lazović, Milica Keser, Marija Jovišić, Maša Lakićević, Magdalena Šarac, Sara Marinković, Sofija Đekić, Lana Leposavić, Kaja Stjepović, profesorka Ivana Marković i Direktor Miroslav Marković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BEOGRAD I SRBIJA POSTAJU CENTAR EVROPE! U periodu od 18. do 27. avgusta u Atletskoj dvorani održaće se Evropsko prvenstvo u badmintonu!