IZBACILI IH, A SAD... Rusima dozvoljeno da prisustvuju sednici Međunarodnog olimpijskog komiteta

Novosti online

16. 05. 2022. u 16:39

RUSKI članovi olimpijskog komiteta mogu da učestvuju na ovonedeljnoj sednici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) uprkos ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini .

ИЗБАЦИЛИ ИХ, А САД... Русима дозвољено да присуствују седници Међународног олимпијског комитета

FOTO: Tanjug/AP

MOK je u ponedeljak saopštio da "ruski predstavnici nisu isto što i njihova vlast", čime su se čelnici olimpijskog pokreta prvi put distancirali od svetske histerije da se zabrani i izbaci sve što ima veze sa Rusima, Vladimirom Putonom, Ruskom Federacijom, ali i Belorusijom kao najvećim ruskim saveznikom.

Rusija trenutno ima dva člana u MOK-u, a to su bivša olimpijska šampionka u skoku s motkom, Jelena Isinbajeva i Šamil Tarpiščev.


Ova organizacija održava sednicu od srede do petka sa članovima koji prisustvuju lično u Lozani ili se pridružuju onlajn.

MOK je još ranije preporučio da se svi sportsk događaji u Rusiji otkažu ili izmeste, ali i da ruski i beloruski sportisti ne učestvuju ili se takmiče pod neutralnom zastavom.

U kratkom saopštenju se dodaje da "organi MOK-a pomno prate situaciju u Ukrajini i da mogu doneti određene mere u skladu sa ratnim dešavanjima".

Bonus video: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna