UHAPŠEN RUSKI PARAOLIMPIJAC: Ukrajinci traže 300.000 rubalja za otkup

Novosti online

04. 03. 2022. u 09:46

PARAOLIMPIJSKI šampion Rusije i Ukrajine u plivanju Artur Markovič (24) prolazi kroz pravi pakao u Kijevu.

УХАПШЕН РУСКИ ПАРАОЛИМПИЈАЦ: Украјинци траже 300.000 рубаља за откуп

Foto: Printskrin

Naime, kako piše portal "Bloknot", on je uhapšen u prestonici Ukrajine i traži se otkup za čoveka koji je proslavio obe države na paraolimpijskim takmičenjima.

Arturu Markoviču (24) je od rođenje invalid, visok je samo 130 centimetara, ali i jedan od najboljih plivača na svetu. Živi u Sevastopolju na Krimu.

Tokom svoje sportske karijere, četiri puta je bio šampion Ukrajine i Rusije. Posle aneksije Krima ostao je na poluostrvu, ali je pored ruskog zadržao i ukrajinski pasoš.

U januaru je Artur Markovič otišao u Kijev da uzme novi pasoš i ode u Evropu da radi kao trener. Međutim, pre nedelju dana pozvao je majku i rekao da ga je uhvatila ukrajinska policija.

Prema Arturovim rečima, uskraćen mu je pasoš i krenuo je kući humanitarnim koridorom. Na putu je priveden i poslat u pritvor. Ubrzo su u njegovu ćeliju došli istražitelji i konstatovali da je droga, navodno, pronađena u njegovom iznajmljenom stanu.

Od invalida su tražili otkup od 300.000 rubalja.

- Ni Artur ni njegova majka nisu imali toliko novca. Roditelji su se obratili sevastopoljskoj policiji i FSB-u - piše kanal Mash Telegram, a prenosi Bloknot.

Objavljen je na društvenim mrežama i audio-snimak razgovora sa Arturom koji objašnjava da je naručio neku robu bankovnom karticom kako bi je prodao i isplatio snage bezbednosti Ukrajine. Telefonom je zamolio majku da obezbedi potrebnu sumu.

Kako REN TV pojašnjava, Arturova majka Elena Markovič obratila se za pomoć moskovskoj policiji.

BONUS VIDEO - Grobari pevaju "Oj Kosovo, Kosovo"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju