RUSI UZVRAĆAJU UDARAC: Ovo će uraditi jer su ih FIFA i UEFA izbacili iz svih takmičenja

Novosti online

28. 02. 2022. u 22:32

RUSIJA se, zbog sukoba sa Ukrajinom, našla na velikom sportskom udaru, ali je rešila da uzvrati.

РУСИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ: Ово ће урадити јер су их ФИФА и УЕФА избацили из свих такмичења

FOTO: AP

Podsetimo, najnovije vesti na tu temu, a bilo ih je - uključujući i današnju odluku Evrolige da izbaci ruske klubove, stigle su, iz svetske kuće fudbala.

Naime, FIFA i UEFA su rešili da izbace fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja.

Međutim, Rusi neće sedeti skrštenih ruku.

Kako prenosi jedan od njihovih najpopularnijih internet portala, "Čempionat", njihovo uredništvo je u Fudbalskom savezu Rusije saznalo da će zbog ovih odluka evropske i svetske kuće fudbala biti upućena žalba Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Isti taj sud je, nedavno, presudio u korist mlade ruske klizačice Kamile Valijeve, kada je joj je pretila suspenzija sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu zbog navodnog korišćenja dopinga krajem 2021. godine, a rezultat tog testiranja objavljen je sa šest nedelja zakašnjenja, usred Igara.

Ako bi Rusi uspeli u svojoj nameri da dokažu da nema osnova da se njihova reprezentacija i klubovi izbace iz međunarodnih takmičenja, UEFA i FIFA bi morali da postupe po odluci najviše pravne instance u svetskom sportu.

Podsetimo, u kratkom, zajedničkom saopštenju, pomenute organizacije su istakle podršku Ukrajini i istakli nadu da će se "situacija uskoro popraviti... kako bi fudbal ponovo postao vektor oko kog se ljudi ujedinjuju i mir vlada među ljudima".

Ko od klubova ispašta, i šta je sa reprezentacijom Rusije?

Od klubova, pomenuta kazna se odnosi na moskovski Spartak koji je trebalo da u Ligi Evrope igra sa Lajpcigom, ali je trenutno, do odluke Suda za sportsku arbitražu, iz takmičenja izbačen.

Što se tiče reprezentacije Rusije, ona je trebalo da igra kvalifikacije za Mundijal protiv Poljske, pa u slučaju pobede, s boljim iz meča Češka - Švedska. A u junu počinje Liga nacija, u kojoj su Rusi u grupi u kojoj su još i Albanija, Island i Izrael.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)