BORKOVIĆ UZ DOKTORA: Srpski as voziće u Šampionatu izdržljivosti sa legendarnim Valentinom Rosijem

S. Rajić

03. 03. 2022. u 11:00

NOVO poglavlje u karijeri najboljeg srpskog automobiliste.

БОРКОВИЋ УЗ ДОКТОРА: Српски ас возиће у Шампионату издржљивости са легендарним Валентином Росијем

FOTO: PR Team

Dušan Borković će u predstojećoj sezoni voziti u svetskom automobilskom šampionatu izdržljivosti GT World challenge Europe Endurance Cup, za španski tim Madpanda Motorsport.

Naš as će se na stazi naći, "bok uz bok", sa legendom motociklizima Valentinom Rosijem, koji se posle povlačenja iz Moto GP prvenstva ove godine takođe obreo u trkama izdržljivosti.

Sezona počinje trkom u Imoli 1. aprila, a Borkovića u ovoj sezoni očekuje ukupno pet trka i dva zvanična testa.

- Odluka da pređem na šampionat izdržljivosti nije bila laka. Uzbuđen sam i srećan, osećam se bukvalno kao "malo dete", što imam priliku da predstavljam sebe i Srbiju na jednom ovakvom prvenstvu - zadovoljan je Borković.

- Konkurencija je neverovatna, na gridu će se naći mnogo poznatih različitih brendova, koji dosta ulažu, kao što su Ferari, Lamborgini, Aston Martin, Bentli, Meklaren i BMV - kaže Pančevac, koji će za sedeti za volanom Mercedesa AMG GT3.

Koncept je drugačiji od svega što je vozio u svojoj karijeri koja traje gotovo tri decenije. Trke traju tri sata, a posebno se izdvaja ona u Belgiji na stazi "Spa", koja traje 24 sata.

- Na mnogo toga ću morati da se naviknem. Na svakoj trci delim kokpit sa još dva vozača. Pre svega, moram da imam snagu i izdržljivost, pogotovo mentalnu i fizičku. Provešću mnogo sati tokom dana za volanom, moraću da vozim pametno, jer se svaka greška skupo plaća - zaključuje Borković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri