NEMANJA MAJDOV OSVOJIO SREBRO: Novi uspeh srpskog džudiste - drugi na Grend slemu u Tel-Avivu

Novosti online

19. 02. 2022. u 17:30

SRPSKI džudista Nemanja Majdov osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na takmičenju u Tel Avivu u sklopu Grend slem turnira svetskog tura.

НЕМАЊА МАЈДОВ ОСВОЈИО СРЕБРО: Нови успех српског џудисте - други на Гренд слему у Тел-Авиву

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

On je u finalu u produžetku zlatnim poenom izgubio od takmičara iz Azerbejdžana, Mamadalija Mehdijeva.

Srpski borac je na putu ka finalu bio bolji od Ušangija Margijanija, Lija Kohmana i Ivana Felipea Silvu Moralea. Za Majdova je ovo takmičenje bilo prvo posle Olipijskih igara u Tokiju.

Grand slam turnir Svetskog tura u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF) koji se održava od 17. do 19. februara u Tel Avivu (Izrael) počeo je takmičenjima i u težinskoj kategoriji u kojoj su nastupale naše dve džudistkinje. Andrea Stojadinov i Milica Nikolić, obe u težinskoj kategoriji do 48kg, nastupile su i imale su zapažene rezultate.

Milica Nikolić ostvarila je plasman na 5. mesto. Ona je svoj nastup krenula sjajno, ostvarivši dve pobede, i to protiv Francuskinje Pont i Špankinje Figueroa. U polufinalu susrela se sa takmičarkom iz Italije, Frančeskom Milani od koje je izgubila. Ona se u meču za treće mesto borila za bronzanu medalju, ali je takmičarka iz Mongolije, Bavudorj ovoga puta bila bolja.

BONUS VIDEO - Grobari u Nišu pevaju Oj Kosovo Kosovo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina