SRPSKA DELEGACIJA SVE BROJNIJA: Petoro džudista nastupaće na Olimpijskim igrama u Tokiju

Novosti online

23. 06. 2021. u 11:31

PETORO srpskih džudista učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

СРПСКА ДЕЛЕГАЦИЈА СВЕ БРОЈНИЈА: Петоро џудиста наступаће на Олимпијским играма у Токију

Foto: Ministarstvo odbrane

Na Igrama, koje počinju za 30 dana, Srbiju će predstavljati Milica Nikolić u kategoriji do 48 kilograma, Marica Perišić (do 57 kilograma), Anja Obradović (do 63 kilograma), dok će u muškom delu nastupati Nemanja Majdov (do 90 kilograma) i Aleksandar Kukolj (do 100 kilograma).

"Džudo je u Japanu nešto posebno. Osvajao sam mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa Grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom", rekao je Kukolj, a preneo je sajt OKS-a.

Kukolj je dodao da je u prethodnih 10 godina džudo u Srbiji "enormno napredovao", uz ocenu da su tome doprineli bolji uslovi za rad.

"Mnogo su tome doprineli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego pre, ali i mentalitet koji smo uspeli da 'slomimo' i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobediti Rusa, Japanca ili Francuza. Svi jedva čekamo nastup na Igrama", zaključio je Kukolj.

Srbija do sada ima 77 kvalifikovanih sportista za predstojeće Olimpijske igre.

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula, a završavaju se 8. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina