OTIŠAO VIČEVIĆ: Vaterpolisti Crvene zvezde drugi put ove sezone ostali bez trenera

S. K.

11. 02. 2022. u 08:30

PRITISAK "delija" Mirko Vičević nije mogao da izdrži, pa je napustio kormilo vaterpolista Crvene zvezde.

ОТИШАО ВИЧЕВИЋ: Ватерполисти Црвене звезде други пут ове сезоне остали без тренера

FOTO: M. Vukadinović

Legendarni igrač se preksinoć oprostio od igrača na treningu, a već juče ujutro je stigao u Kotor. Tako su igrači drugi put za mesec dana ostali bez stratega, jer je pre čuvenog Kotoranina tim napustio Aleksandar Filipović. Ko će sesti na prevruću Zvezdinu klupu saznaće se narednih dana. Valja napomenuti da su pomoćnici u stručnom štabu Balša Nikolić i Mirko Bašić, koji su u trenerskoj karijeri vodili Šabac, odnosno Partizan.


Posle poruke grupe navijača Crvene zvezde na utakmici sa Šapcem (13:6), koja je odigrana prošle subote, da Mirku nije mesto u klubu i uvredljivog, nacionalističkog transparenta na tribini bazena "Milan Gale Muškatirović" - "Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija" bilo je pitanje trenutka kada će se Vičević odlučiti na potez koji je povukao. Nije pomoglo ni saopštenje VSS, koji se ogradio od navijača, kao ni javno izvinjenje kluba uoči meča sa Steauom (10:10). Vidljivo je bilo da je i ekipa uzdrmana i da je u takvoj atmosferi teško ostvariti ambiciozne planove. Očito je samo da nije hteo da ostavi ekipu na cedilu pred meč Lige šampiona sa Rumunima, a već u sredu uveče je saopštio da odlazi.


Jasno je i da Vičević nije bio spreman na eventualne nove neprijatnosti, jer su "delije" na svom sajtu jasno stavili do znanja da se nikako neće pomiriti sa činjenicom da on vodi njihov klub.


Vičević je kormilo crveno-belih preuzeo 18. januara, kada se dogovorio sa upravom kluba da ekipu vodi do kraja sezone. Ipak, zbog pritiska grupe navijača odlučio je da se povuče posle tri nedelje. Zvezdu je vodio na osam utakmica, uz četiri pobede, jedan remi i tri poraza. Najverovatnije će, dok ne pronađe novi angažman, da radi u Vaterpolo akademiji kotorskog Katara. 

PAUZA DO 19. FEBRUARA

ZBOG odluke da se SP održi od 18. juna do 3. jula u Budimpešti, promenjen je kalendar i Superlige Srbije. Tako će crveno-beli prvu utakmicu posle duela sa Steauom odigrati 19. februara sa Novim Beogradom. Do tada će ekipa najverovatnije dobiti novog kormilara.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)