DIMITRIJE RISTIČEVIĆ ZA "NOVOSTI": Želimo da budemo pravi naslednici

Novosti online

23. 01. 2022. u 21:13

PRVI dani 2022. godine za vaterpoliste su označili početak novog olimpijskog ciklusa, ali i borbu za mesto u najjačem timu. Posle odlaska šestorice veličanstvenih, Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Milana Aleksića, Stefana Mitrovića, Gojka i Duška Pijetlovića, mnogi će dati sve od sebe da naslede legende i počnu novu žetvu medalja.

ДИМИТРИЈЕ РИСТИЧЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Желимо да будемо прави наследници

Dimitrije Rističević, golman Partizana Foto M. Vukadinović

- Već od prvog dana videlo se da su momci orni, puni želje za dokazivanjem. Povlačenjem šestorice velikana otvorio se prostor za nas igrače koji smo tu godinama, koji nismo dobijali šansu, tako da je normalno što hoćemo da pokažemo koliko možemo, što grizemo na svakom treningu, utakmici - ističe golman Partizana Dimitrije Rističević.

Crno-bela jednica priznaje da im mnogo znači što je sa njima prekaljeni kapiten Branislav Mitrović.

- Sa Banetom treniramo godinama, navikli smo na njega. Značiće ekipi mnogo svojim iskustvom, sada je i kapiten, tako da će njegov uticaj biti još veći - smatra Rističević.

Konkurencija za drugog golmana je veoma jaka, osim Dimitrija tu su i Lazar Dobožanov, Vladimir Mišović...

- Ima dosta kvalitetnih golmana, tako da Srbije ne mora da brine za čuvara mreže. Zdrava je konkurencija, svi ćemo se truditi da damo svoj maksimum i da se nametnemo. Ja sam već deset godina u sistemu. Ne mogu da kažem da je lako čekati sve vreme, ali Srbija je uvek veliki motiv. Lično, spreman sam fizički i psihički - kaže Rističević.

Za mesto u timu konkurišu igrači koji su godinama trenirali sa najboljim timom i zvezde su svojih klubova.

- Koliko će nam biti potrebno da se uigramo, ne znam. Nadam se da će biti što kraće, jer se manje, više poznajemo. I nije da nemamo iskustvo. Tu su momci koji su igrale bitne utakmice, istina klupske, ali verujem da će uskoro i u reprezentaciji. Ono što je dobro je što se na dane posle Tokija mislilo godinama, tako da smo smenu generacije dočekali spremni - ističe Rističević.

Dimitrije je bio deo tima koji je 2019. na SP u Guangdžouu igrao bez sedmorice najboljih. Koliko će drugovima i njemu pomoći iskustvo sa šampionata, na kojem su bili peti.

- Sigurno je da ćemo sada imati više vremena da se pripremimo. Tada smo se posle F8 Svetske lige skupili, nismo imali dovoljno vremena za uigravanje. Mislim da smo igrali korektno, bili prvi u jako teškoj grupi, ali smo u četvrtfinalu naleteli na Špance, koji su tada igrali u vrhunskoj formi i imali tri finala zaredom. Ali, to nam je veliko iskustvo za naredno SP, sada znamo šta i kako - podvlači Rističević.

UVEK NA ZLATO

DIMITRIJE se slaže sa opaskom mnogih da Srbija u bilo kom sastavu uvek ide na najviši plasman.

- Koje god takmičenje da igramo nama je cilj zlato, tome uvek stremimo. Ali, daleko od toga da srebro ili bronza nisu uspeh. Važno je da imamo veliki potencijal, koji moramo da potvrdimo - ističe Rističević.

PARTIZAN JE MOJ KLUB

POSLE dve godine u Novom Beogradu Rističević se vratio na Banjicu.

- Partizan je moj klub, osećam se kao kod kuće. U Novom Beogradu sam dao maksimum, zamalo nismo osvojili titulu... Ipak, ove godine u Partizanu branim za jedan stepenik bolje - primećuje Rističević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a