"MUSKETARIMA" POTREBNO ČUDO Odbojkaši Ribnice u Karlovim Varima igraju revanš 1/16 finala Kupa CEV

G. ĆIROVIĆ

06. 12. 2021. u 11:13

Odbojkaši kraljevačke Ribnice u sredu će u češkim Karlovim Varima odigrati revanš meč šesnaestine finala evropskog Kupa CEV protiv domaće ekipe Čez Karlovarski.

МУСКЕТАРИМА ПОТРЕБНО ЧУДО Одбојкаши Рибнице у Карловим Варима играју реванш 1/16 финала Купа ЦЕВ

G.Šljivić

Posle poraza u prvom meču (1:3) u hali kraj Ibra, i po svemu viđenom u toj utakmici, za prolaz u osminu finala popularnim „musketarima“ je potrbno pravo malo sportsko čudo. U taboru Kraljevčana veruju da su sposobni za podvig, dodajući da u Češku ne putuju sa belom zastavom.

- Česi su veoma kvalitetna ekipa što su dokazali i u prvoj utakmici, ali mi se sigurno nećemo predati do poslednjeg poena, dok postoji i najmanja šansa da o(p)stanemo u evropskom takmičenju. Nova pravila CEV upravo ukazuju da odluka o ukupnom pobedniku pada tek u drugoj utakmici – kaže Ivan Todorović, kapiten Ribnice.

A, prema propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik meča dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje „zlatni set“, koji se igra odmah po završetku druge utakmice i to do 15 poena.

Pobednik dvomeča između Ribnice i Čez Karlovarskog u 1/8 finala za rivala će imati boljeg iz duela turskog Galatasaraja i Direna iz Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)