SRBIJA JE UZ VAS, DEVOJKE! Počinje Svetsko prvenstvo za rukometašice, cela nacija sanja podvig naših

Novosti online

01. 12. 2021. u 10:20

SVETSKO prvenstvo za rukometašice počinje večeras duelom domaćina Španije i Argentine od 20.30 sati i trajaće do 19. decembra.

СРБИЈА ЈЕ УЗ ВАС, ДЕВОЈКЕ! Почиње Светско првенство за рукометашице, цела нација сања подвиг наших

FOTO: RSS

Gradovi domaćini su Torevijeha, Lirija, Granoljers i Kasteljon, gde će po grupama biti raspoređene 32 selekcije.

Titulu šampiona sveta brane rukometašice Holandije, osvojenu 2019. godine na turniru u Japanu pobedom protiv Španije u finalu.

Rukometašice Srbije, koje su na prethodnom prvenstvu sveta zauzele šesto mesto, smeštene su u grupu u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

One put Španije kreću danas, a nastup na šampionatu počinju 3. decembra protiv Poljakinja, a cela nacija se nada da će biti napravljen podvig i nadmašena pomenuta šesta pozicija sa prethodnog šampionata planete.

FOTO: MOS

Rukometašice Srbije

- Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj. Ne idemo sa belom zastavom na Svetsko prvenstvo, a ono što je potrebno da uradimo je da odigramo najmanje šest mečeva - izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar uoči polaska na Svetsko prvenstvo u Španiju.

- Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu između Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva - rekao je Bregar.

Jovana Stoiljković istakla je da su pripreme bile kratke, ali da su dobro odrađene.

- Mislim da smo odradili sve dobro i da smo uspeli da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo im adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve to dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke su maksimalno koncentrisane, naporno smo radili, ali atmosfera je na visokom nivou - rekla je Stoiljkovićeva.

Slovenački stručnjak Uroš Bregar, selektor naše reprezentacije, odredio je 18 igračica za šampionat planete. Na spisku se nalaze:

Golmani: Jovana Risović, Kristina Graovac i Jelena Đurašinović,

Leva krila: Tamara Kocić i Aleksandra Stamenić,

Pivoti: Marija Petrović, Marija Jovanović i Jelena Agbaba,

Desna krila: Nataša Lovrić i Ana Kojić,

Bekovi: Jovana Stoiljković, Ivana Mitrović, Jovana Jovović, Jovana Kovačević, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Marija Agbaba i Anđela Janjušević.

Uz selektora Uroša Bregara stručni štab čine trener Dragan Markov, trener golmana Branka Jovanović, kondicioni trener Jovan Novaković, fizioterapeuti Strahinja Marković i Dragan Ilić i doktor Maja Nikolić.

Naša reprezentacija nalazi se u grupi B sa selekcijama Rusije, Kameruna i Poljske. Prvi meč igraće u petak protiv Poljske od 20.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)