HAMILTON NE MOŽE DA VERUJE: Britanac žestoko kažnjen, Ferštapen nikad bliže tituli

Novosti online

13. 11. 2021. u 20:30

NEVEROVATNA odluka bi mogla da reši šampiona u Formuli 1.

ХАМИЛТОН НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Британац жестоко кажњен, Ферштапен никад ближе титули

Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Luis Hamilton je blizu da preda krunu velikom rivalu Maksu Ferštapenu. Razlog je taj što je aktuelni svetski prvak zbog promena na bolidu kažnjen i startovaće sa poslednjeg mesta u trci za Veliku nagradu Brazila.

Večeras od 20.30 na stazi "Interlagos" voziće se sprint-trka, a kako je tehnički delegat FIA primetio, Mercedesov bolid je imao određene promene, odnosno krilo za DRS je bilo previše otvoreno.

Neverovatno, ali istintio zvuči podatak da je taj detalj zapao za oko holandskom vozaču koji je naočigled velikog broja svedoka odlučio sam da vidi šta je to Britanac radio na bolidu. Ferštapen je zbog toga novčano kažnjen, ali ne mari mnogo za to jer je mnogo bolje prošao od Hamiltona. On će morati da plati 50.000 evra.

Sedmostruki šampion sveta koji je trebalo da započne srpint-trku kao lider to neće uraditi, već će prvi krenuti upravo Ferštapen. Tako će imati priliku da večeras obezbedi pol-poziciju, ali i nove bodove u šampionskoj trci.

Sprint-trka na Interlagosu voziće se 24 kruga, a četvorica najboljih osvojiće bodove za generalni plasman. Hamiltonu će biti izuzetno teško da stigne do poena, pa će biti iznenađenje ukoliko Ferštapen ne poveća bodovnu prednost koja trenutno iznosi 19 poena.

Ipak, sačekajmo trku i vidimo koliko može jedan od najboljih vozača svih vremena i da li je spreman da načini čudo i produži trku za osvajanje šampionata Formule 1.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

(Mondo sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a