ZVEZDA DOČEKUJE ŠPANDAU: Potapanje Nemaca!

S. KRSTOVIĆ

26. 10. 2021. u 18:36

NEMA vremena za predah. Vaterpolisti Crvene zvezde prošle srede u burnom meču sa Savonom izborili su Ligu šampiona, a već sutra u svom bazenu u prvom kolu grupe B dočekuju četvorostrukog prvaka Evrope Špandau 04, koji predvodi naš olimpijski pobednik Nikola Dedović.

ЗВЕЗДА ДОЧЕКУЈЕ ШПАНДАУ: Потапање Немаца!

FOTO: M. Vukadinović

- Špandau ima iskusnu ekipu koja godinama igra Ligu šampiona. Imaju nekoliko izuzetnih igrača, osim naših Dedovića i Restovića, tu su Rus Holod, Mađar Baksa, njihova legenda Štam... Prva su nemačka ekipa, čvrsta, uporna. Spremni smo za duel, jedini problem je to što su malo igrali, tako da nemamo mnogo video-snimaka. U svakom slučaju, možemo da se nadigravamo i sve ćemo učiniti da ih pobedimo - ističe strateg crveno-belih Aleksandar Filipović.

Trofejni berlinski klub hvali i kapiten Miloš Vukićević:

- Veoma su iskusna ekipa, koju sa klupe predvodi sjajni trener Petar Kovačević. Cilj je da pobedom otvorimo Ligu šampiona i nadam se da ćemo u tome uspeti. Naša prednost može da bude to što smo odigrali više takmičarskih utakmica od njih.

Centar crveno-belih podseća da su u paklenom ritmu. Za sedam dana ovo će im biti treći težak meč, jer su posle Savone u subotu u prvenstvenom meču morali na megdan Novom Beogradu. A posle okršaja sa Nemcima očekuje ih u subotu derbi sa Radničkim, još jednim učesnikom Lige šampiona.

- Veoma naporan raspored. Ubitačno je igrati svaki treći dan. Teško je, naročito nama starijim igračima, da uvek budemo maksimalno fokusirani, da sve vreme mislimo na rivala. Zato nas očekuju neizvesni dueli - ističe Vukićević.

I zvezdaši žele da se plasiraju na završni turnir, od 30. juna do 2. jula, koji organizuje Novi Beograd.

- Kvalitet grupa nam daje za pravo da se nadamo da ćemo biti među osam najboljih. U grupi su sve iskusne ekipe, koje dugo igraju u Ligi šampiona. Zato smatram da moramo da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Zbog toga smo oprezni. Ali, motivisani smo da pokažemo da imamo kvalitet za elitu - podvlači Vukićević.

Nikola Dedović je godinama uzdanica slavnog nemačkog kluba. Reprezentativac Srbije je za sajt LEN istakao:

- Srećan sam što ponovo igram utakmice Lige šampiona u rodnom gradu. Crvena zvezda je već u kvalifikacijama pokazala visok kvalitet i zasluženo je u eliti. Ima jak tim sa dosta dobrih igrača, ali mi gledamo samo na sebe da budemo najbolji na početku sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!