ALEKSANDAR VULIN: Boks je sport patriota

Tanjug

22. 10. 2021. u 12:38

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u pratnji pomoćnika Vladimira Ilića i predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, posetio je danas reprezentativce Srbije pred početak Svetskog prvenstva u boksu, čiji je domaćin Srbija.

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Бокс је спорт патриота

FOTO: BSS

Ministar Vulin, koji je i član organizacionog odbora za pripremu Svetskog prvenstva u boksu, uverio se u spremnost, motivisanost i sposobnosti naših sportista i poželeo im najviše plasmane na predstojećem svetskom takmičenju.

- Reprezentativcima Srbije u boksu, na čelu sa kapitenom Babićem, želim puno uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu. Uveren sam da će vas 12 vrhunskih sportista postići značajne rezultate i da ćete obradovati Srbiju i srpski narod. Boks je sport patriota uz koji su odrastale generacije - poručio je ministar Vulin sportistima.

- Beograd je jedini grad u istoriji koji je dva puta organizovao Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu. Prvi put je bilo organizovano davne 1978. u našoj prestonici i evo sada 2021. godine i zato je naša odgovornost još veća. Predstojeće Svetsko prvenstvo u Beogradu, radom Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Bokserskog saveza Srbije biće organizovano na najvišem nivou. Vratićemo boksu onu popularnost koju je nekada imao - naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je posebno pozdravio četiri ruska boksera koji su, zahvaljujući predsedniku Vučiću, dobili srpske pasoše i tu mogućnost da nastupaju za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Ministar Vulin je naglasio da MUP mnogo ulaže u sport i da je u toku formiranje sportske čete u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, gde će biti mesta i za najbolje boksere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)