PUBLIKA KAO OSMI IGRAČ: Rukometašice Jagodine jure -3 iz Norveške i

Z.G.

21. 10. 2021. u 19:01

U revanšu 2. kola EHF EL sastaju se ŽORK JAGODINA - Tertnes iz Norveške u subotu od 19 sati u hali sportova „Jassa“.

ПУБЛИКА КАО ОСМИ ИГРАЧ: Рукометашице Јагодине јуре -3 из Норвешке и

foto:ŽORK

Rukometašice Jagodine se nadaju da uz pomoć publike, kao osmog igrača, mogu do pobede i +4 gola razlike, koliko im je potrebno za plasman u 3. kolo EHF EL. Ulaz je slobodan. U prvoj utakmici Jagodinke su propustile priliku da naprave iznanađenje u Bergenu i savladaju moćni Tertnes, pa je rezultat bio 29:26 (16:19).

- Imamo šansu da napravimo sjajan rezultat. Mi to svakako možemo. Pokušaćemo da tokom nedelje ispravimo stvari koje nisu bile dobre. Pozivamo ljubitelje rukometa da dođu i pomognu devojkama, budu naš osmi igrač. Mislim da će to biti tas na vagi da prelomimo i probamo da iskoristimo domaći teren, da devojke dobiju dodatni motiv kada to bude najpotrebnije. Čeka nas mnogo teška utakmica u svakom smislu. Devojke su spremne da daju sve od sebe - kaže trener Dragan Markov.

On dodaje da je na utakmici u Norveškoj prvo poluvreme bilo sjajno, ali da se igračice, zbog neiskustva većine, u drugom delu igre nisu snašle na promenu odbrane Tertnesa, zatim je usledio pad samopouzdanja, nesigurnost i konfuzija, što je dovelo do toga da se utakmica okonča sa minus 3, umesto da bude u plusu.

- Tertnes je jako kvalitetna ekipa. Međutim, razlika od +3 gola u njihovu korist je više plod naših grešaka. Pripremamo se, -3 gola nije nedostižan rezultat. Treba verovari u ove igračeice i stručni tim i biće sve kako treba - kaže Marija Janjić, najefikasniji igrač sa 9 golova u prvoj utakmici.

- Utakmica u Jagodini je otvorena što se tiče daljeg plasmana u EHF EL, tri gola u minusu je u rukometu povoljan rezultat. Igračice i uprava kluba treba da veruju u pobedu, da budemo svesni i pribrani tokom cele utakmice, što će nam omogućiti pobedu sa 4 i više razilke u golovima. Svesni smo koliko je norveška ekipa kvalitena i iskusnija pojedinačno i ekipno. Za većinu naših igračica uspeh je učestvovanje u EHF takmičenjima. Videli smo da možemo sa njima da igramo i da izdejstvujemo povoljan rezultat – ocenjuje Srna Sukur.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)