PONOS SRBIJE: Dve zlatne i srebrna medalja za naše plivače na internacionalnom mitingu u Beogradu

Novosti online

20. 10. 2021. u 18:14

Na uspešno završenom tradicionalnom međunarodnom plivačkom takmičenju – Kup mediteranskih zemalja – KOMEN KUP 2021, gde je nastupilo 198 plivača iz 16 zemalja, Srbija je osvojila dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

ПОНОС СРБИЈЕ: Две златне и сребрна медаља за наше пливаче на интернационалном митингу у Београду

FOTO: Plivački savez Srbije

Prvo zlato osvojila je štafeta 4×50 mešanim stilovima i mešovitih polova, jedna od najmlađih disciplina u plivanju u kojoj nastupaju 2 momka i 2 devojke zajedno. Ta kombinacija je Srbiji na samom početku takmičenja donela zlato zahvaljujući Urošu Živanoviću, Ognjenu Kovačeviću, Ivi Martinović i Andrei Jorgić.

Ubrzo je usledila i zlatna medalja Uroša Živanovića, koji je u diciplini 100 metara prsnim stilom osvojio prvo mesto postavivši novi rekord Komen kupa u toj disciplini.

Treću medalju donela je štafeta 4×100 mešanim stilovima u sastavu Uroš Živanović, Ognjen Pilipović, Ognjen Kovačević i Petar Popović.

U ukupnim plasmanima broj 5 je rezervisan za Srbiju, pošto su to mesto zauzeli momci i devojke, to jest Srbija po broju medalja i ekipno.

FOTO: Plivački savez Srbije

Takmičenju je prisustvovao i predsednik Komen konfderacije Dimitris Diatesopulos koji je  istakao da je gostoprimstvo i dobra organizacija Srbije poznata i da se svi uvek vrlo rado odazovu takmičenju u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

„Zadovoljstvo je videti plivače mlađeg uzrasta koji se posle pauze ponovo takmiče. Veliko je zadovoljstvo istaći da je u Beogradu postavljeno čak 5 novih rekorda Komen kupa i još je veće zadovoljstvo što je jedan od tih rekorda upravo Srbija postavila. Smatramo da smo organizacijom u Beogradu podigli standard Komena – istakao je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije i član Biroa Komen konfederacije, koji se posebno zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, koje je finansijski pomoglo održavanje ovog međunarodnog mitinga.

FOTO: Plivački savez Srbije

Ukupni pobednik ovog takmičenja je Italija, koja je prednjačila i u muškoj konkurenciji, dok su se u ženskoj konkurenciji plivačice iz Turske izborile za prvo mesto.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna