ADRIANA DRUGA U EVROPI! Mlada srpska bacačica koplja osvojila srebro na EP u Talinu

G. K.

18. 07. 2021. u 20:36

DRUGO srebrno odličje zasijalo je na grudima mladih srpskih atletičara na EP u estonskom Talinu. Posle Ivane Ilić, koja je pre tri dana osvojila drugo mesto u trci na 100 metara, juče je i Adriana Vilagoš (17) u disciplini bacanje koplja postala vicešampionka Starog kontinenta sa prebačenih 60,44 metara u prvoj seriji.

АДРИАНА ДРУГА У ЕВРОПИ! Млада српска бацачица копља освојила сребро на ЕП у Талину

Adriana Vilagoš / Foto SAS

Bolja od devojke iz Malog Iđoša bila je Grkinja Elina Cenko, koja je koplje bacila 61,18 metara, dok je bronza pripala takmičarki iz Finske, Ani Linei Alanen (54.80). Ovaj uspeh naše atletičarke dobija još više na težini ako se zna da je ostvaren protiv dve godine starijih rivalki.

Takođe, poslednjeg dana takmičenja u finalu skoka uvis su se našle dve naše reprezentativke - Angelina Topić i Zorana Rokavec.

Prva je sa preskočenih 1,83 metra takmičenje završila na osmom mestu, dok je Rokavec stigla do devete pozicije sa četiri centimetara slabijim skokom.

Zlatna medalja je otišla u ruke Brit Verman iz Holandije, srebro Ruskinji Nataliji Spiridonovoj, a treće mesto domaćoj uzdanici Elizabeti Pihelovoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)