OI BEZ PUBLIKE: Japanski sindikat lekara traži održavanje takmičenja bez navijača

Novosti online

27. 05. 2021. u 13:02

Japanski sindikat lekara saopštio je danas da se zalaže za održavanje Olimpijskih igara u Tokiju bez prisustva publike, usled pandemije korona virusa.Deset japanskih oblasti, uključujući i Tokio nalazi se u vandrednom stanju zbog rasta broja zaraženih korona virusom, a očekuje se da japanska vlada te mere produži u petak.

ОИ БЕЗ ПУБЛИКЕ: Јапански синдикат лекара тражи одржавање такмичења без навијача

Foto arhiva VN

Manji sindikat zdravstvenih radnika, koji okuplja 130 članova danas je pozvao na otkazivanje Igara, upozoravajući da bi moglo doći do "katastrofe".

Prema brojnim anketama japanski građani se u velikoj meri protive održavanju takmičenja, koje bi trebalo da traje od 23. jula do 8. avgusta.

Lekarski sindikat Tokija, koji ima više od 20.000 članova, nije zatražio njihovo otkazivanje, ali je predsednik te organizacije rekao da bi "minimum bilo organizovanje Igara bez gledalaca".

Ranije je doneta odluka da na Olimpijskim igrama neće prisustvovati gledaoci iz inostranstva, a to će biti prvi put u istoriji igara.

Konačna odluka o prisustvu domaće publike očekuje se u junu.

Iz sindikata lekara pozvali su japansku vladu da odmah preduzme oštrije mere u borbi protiv korona virusa, uz ocenu da je to "poslednja šansa" da se infekcija stavi pod kontrolu pre Olimpijskih igara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)