TURKINJE NA MREŽI U PODNE: Srpkinje startuje u Ligi nacija

S. K.

24. 05. 2021. u 19:57

LIGA nacija je idealna prilika za naše mlade odbojkašice da se dokažu i pokažu da su dostojne naslednice evropskih i svetskih šampionki. Takmičenje se održava u "balonu" u Riminiju, a Srpkinje startuju sutra u podne protiv Turske.

ТУРКИЊЕ НА МРЕЖИ У ПОДНЕ: Српкиње стартује у Лиги нација

Katarina Lazović Foto M. Vukadinović

U sredu (16.00) igraju sa Poljskom, a u četvrtak (21.00) sa Italijom.

Zbog pandemije Svetska federacija je odavno odlučila da i dame i muškarci igraju u italijanskom Riminiju, u dva sajamske hale. Inače, sve selekcije odigraće 15 utakmica, a četiri najuspešnije 24. i 25. juna boriće se za medalje. Pritiska da izbore F4 lišene su Srpkinje, ali ne i obaveze da se bore za svaku loptu.

- Posle godinu i po dana počinju takmičenja i sigurno su igračice u svim reprezentacijama veoma uzbuđene. Turkinje su došle u najjačem sastavu, veoma su kvalitetan tim, igraju u najboljim klubovima. Za nas to treba da bude motiv i izazov da vidimo na kom smo nivou igre. Zadovoljna sam i kako ovde radimo - ističe za sajt SS Katarina Lazović.

Sara Lozo podvlači da nemaju ulogu favorita, da su jedna od najmlađih selekcija u Riminiju i obećava da će pružiti svoj maksimum.

- Turska je vicešampion Evrope i veoma kvalitetna. Mi smo ovde došle u podmlađenom sastavu i duel sa njima biće za nas veliki izazov. Nećemo se predati ni u jednom trenutku - naglašava Lozova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)