SUTRA ZATVARANJE PARAOLIMPIJSKIH IGARA: Šuranji nosi zastavu Srbije

Tanjug

04. 09. 2021. u 18:04

PARAOLIMPIJSKE igre u Tokiju sutra će biti zvanično zatvorene svečanom ceremonijom koja će se održati na Nacionalnom stadionu u Tokiju u 20 sati po lokalnom, odnosno 13 sati po srednjeevropskom vremenu, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije.

СУТРА ЗАТВАРАЊЕ ПАРАОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Шурањи носи заставу Србије

FOTO: NP

Zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja nosiće Laslo Šuranji, osvajač srebrne medalje, koji će svoj poslednji nastup imati sutra, a nakon njega na stadion u Tokiju ući će i članovi delegacije, koji se nisu vratili u Srbiju nakon takmičenja.

Na Paraolimpijskim igrama učestvovalo je oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, a koji su se nadmetali u 22 sporta i 539 disciplina.

Srbiju je u Tokiju predstavljalo 19 takmičara, koji su nastupali u sedam sportova - stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i tekvondu.

Srpski sportisti osvojili su šest medalja i to strelac Dragan Ristić dva zlata, strelac Zdravko Savanović srebro, atletičar Željko Dimtrijević srebro, kao i Laslo Šuranji u streljaštvu, dok su stonteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić ekipno uzele bronzu.

Zatvaranje Paraolimpijskih igara prenosiće RTS na drugom programu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega