NAJVEĆI PONOS GRADA: Opština Herceg Novi priredila "olimpijsku noć" za učesnike Igara iz ovog grada

V. V.

15. 08. 2021. u 18:10

U PARKU Boka u centru grada, uz koncert popularnog Vlade Georgieva, Opština i Javna ustanova kulture Herceg fest priredile su "Olimpijsku noć" i tako pozdravile hercegnovske olimpijce.

НАЈВЕЋИ ПОНОС ГРАДА: Општина Херцег Нови приредила олимпијску ноћ за учеснике Игара из овог града

FOTO: Novosti

Dobrodošlicu je olimpijcima poželeo predsednik Opštine Stevan Katić, zahvalivši im "na najboljoj promociji Herceg Novog" i naglasivši da su oni "zlatna medalja našeg grada".

- Novljani su prethodnih mesec dana pratili sportska dešavanja, imajući osećaj da branite i boje grada iz kojeg potičete. Herceg Novi, kao grad od tridesetak hiljada stanovnika, predstavlja svojevrstan fenomen - dati 21 olimpijca, među kojima je 13 sportista, pet trenera, doktor, fizioterapeut i sudija, predstavlja razlog za ponos - rekao je Katić.

On je, potom, naglasio da "imamo najboljeg strelca u vaterpolu i člana idealnog tima OI - Aleksandra Ivovića, tu je i nosilac zlatne medalje, naš Andrija Prlainović. Milivoj Dukić napravio je gotovo nemoguć podvig, po izazovnim vremenskim uslovima ostvario je rezultat karijere, pobedivši na drugoj olimpijskoj regati u Tokiju. Naša Novljanka Ana Dabović igrala je u polufinalu Igara, a pre samo mesec dana osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj - rekao je Katić i poručio da taj potencijal moramo i negovati.

- Svima vam želim još mnogo uspeha, vrhunskih sportskih rezultata i trofeja. To će biti vaše pobede, i pobede Herceg Novog.

Brojni meštani i gosti, a među njima i ministarka nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, pozdravili su olimpijce u sjajnoj slavljeničkoj atmosferi, kojoj je dobrom energijom dodatno doprineo popularni Barba Vlado Georgiev.

U ime olimpijaca zahvalili su Ana Dabović, Andrija Prlainović, Milivoj Dukić i Aleksandar Leka Ivović. On je, kao i u Tokiju, posebno čestitao Andriji Prlainoviću i istakao da veruje da će i neke nove generacije mladih u Herceg Novom nastaviti tim pobedničkim stazama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri