NAKON PISANJA HRVATA DA JE NJIHOV Mikec komšijama: "Vidim šta rade sa Teslom i novčićima, a zna se zbog čega smo morali da napustimo Split!"

Novosti

04. 08. 2021. u 16:50

SREBRNI srpski strelac Damir Mikec objasnio je zašto vidi sebe kao Beograđanina rođenog u jugoslovenskom, a ne hrvatskom Splitu.

НАКОН ПИСАЊА ХРВАТА ДА ЈЕ ЊИХОВ Микец комшијама: Видим шта раде са Теслом и новчићима, а зна се због чега смо морали да напустимо Сплит!

Foto: OKS, VN arhiva

On se osvrnuo na hrvatske medije koji su o njemu pisali kao Splićaninu koji je doneo medalju Srbiji.

– Danas to jeste Hrvatska, ali ja sam rođen u Jugoslaviji. Vidimo šta se dešava s Teslom i novčićima. Čak su me i Novljani svojatali, jer sam živeo u Herceg Novom. Iz Splita sam morao da odem devedesetih iz dobro poznatih razloga, poslednjim brodom otišli smo za Herceg Novi, gde smo bili do 1997. godine, otkad sam Beograđanin - istakao je Mikec u intervjuu za "Objektiv", a onda je opisao i svoje porodično stablo:

Foto: Zoran Jovanovic

– Ja sam baš miks, rodio sam se u Splitu, baba i deda sa tatine strane su bili iz Novog Mesta. Tata je rođen u Bitolju, jer je njegov otac imao 17 prekomandi. On je otišao u Sentu, upoznao moju mamu. Imam dva starija brata, jedan je u Kanadi, ovom prilikom ga pozdravljam. Moja braća su imala problema sa astmom, doktor im je rekao da se presele negde na more, a baba i deda su već živeli u Splitu. Porodica se zato preselila tamo, i tamo sam i rođen.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)