PRAVILA NE VAŽE NA UTAKMICI ZVEZDE I BUDUĆNOSTI: Epidemiološke mere u "Pioniru" nisu primenjene, više od 1000 navijača gledalo meč (FOTO)

A. Ilić

18. 05. 2021. u 22:49

CRVENA zvezda dočekala je u drugom meču finalne serije ABA lige ekipu Budućnosti.

ПРАВИЛА НЕ ВАЖЕ НА УТАКМИЦИ ЗВЕЗДЕ И БУДУЋНОСТИ: Епидемиолошке мере у Пиониру нису примењене, више од 1000 навијача гледало меч (ФОТО)

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Kao što po pravilu biva dueli ovih timova bili su puni takmičarske neizvesnosti, a po drugi put u finalnoj seriji viđena je i publika na tribinama dvorane Aleksandar Nikolić. 

Na prvom meču (82:78) bilo je po zvaničnom sajtu ABA lige 987 navijača. Tada je na licu mesta domaći tim kažnjen sa 350.000 dinara. 

Komunalna milicija pisala je kaznu Košarkaškom klubu Crvena zvezda zbog krešenja epidemioloških mera na prvoj utakmici u hali Aleksandar Nikolić. Kako je saopšteno tada, "KK Crvena zvezda je pustila publiku u halu za vreme utakmice sa klubom Budućnost i time su prekršene epidemiološke mere". 

Klub je kažnjen sa 300 hiljada dinara, dok je sa 50 hiljada dinara kažnjeno odgovorno lice u pravnom licu.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Da ne haju za mere, niti preporuke kriznog štaba, koji, podsetimo, još uvek nije dozvolio okupljanja na sportskim priredbama, pokazala je Crvena zvezda i u drugom meču. 

Crvena zvezda slavila je 85:79, te u "Moraču" nosi prednost u seriji od 2:0. Na terenu je večeras bilo još više navijača, što se dalo zaključiti i sa TV prenosa, ali i putem zvanične statistike na sajtu ABA lige. Duel je pratilo 1375 navijača, što je 17,19% ukupnog kapaciteta dvorane koja prima 8000 navijača. 

Treba napomenuti da se klub nijednom od početka finalne serije nije oglasio sa objašnjenjem po kom kriterijumu se određuje koji će navijači prisustvovati meču, koliko je poznato ulaznica nije bilo u slobodnoj prodaji. 


Svi mi priželjkujemo povratak u normalne tokove života, a nema sumnje da ovakve jednostrane odluke ne doprinose tome. 

Pogledajte fotografije sa večerašnjeg duela u dvorani Aleksandar Nikolić kome je zvanično prisustvovalo 1375 navijača: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Marko

19.05.2021. 02:10

Svako ko imalo poznaje situaciju u našem sportu mogao je znati da će biti ovako. Za koji dan isto će biti i na finalu fudbalskog kupa. Odluke Kriznog štaba očigledno važe za sve osim za Crvenu Zvezdu. Treba li objašnjenje zašto i ko ih štiti. Ovako je bilo i prošle godine. Dvojici direktora fudbalskog i košarkaškog kluba istog sportskog društva kojima ni sudovi godinama ne mogu ništa (postupci protiv njih su stopirani) očigledno je može ništa ni Krizni štab, a kamoli komunalna policija. Da poštuju propise ti "komunalci" su trebali upasti na obje košarkaške utakmice i prekinuti ih, kao što upadaju na razne proslave, žurke. Čak i onaj najglasniji koji uvijek apeluje na poštovanje odluka kriznog štaba i prijeti kaznama ne oglašava se. O sramnoj i kukavičkoj ulozi televizije koja za vrijeme prenosa na svaki način izbjegava kadrove sa publikom ne treba trošiti riječi, na to smo navikli. Sve u svemu sramota, očekivana.