BOGDAN IGRAO POVREĐEN: Maestralni Srbin doneo pobedu Atlanti

Novosti online

02. 05. 2021. u 08:05

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović vratio se na teren posle kratke pauze i odmah pomogao Atlanti da ostvari trijumf. Hoksi su prekinuli seriju od tri uzastopna neuspeha, pošto su bili bolji od Čikaga, rezultatom 108:97.

БОГДАН ИГРАО ПОВРЕЂЕН:  Маестрални Србин донео победу Атланти

Foto AP

Bogdan je propustio prethodna dva meča zbog nelagodnosti koju je osećao u zadnjoj loži leve noge, zbog čega ga je trener Nejt Makmilan poštedeo.

Nekadašnji igrač Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta je na terenu proveo nešto manje od 36 minuta i za to vreme postigao 15 poena, imao šest skokova, pet asistencija i po jednu blokadu, ukradenu i izgubljenu loptu.

Bogdanović je malo "zarđao" i iz igre šutirao 6/15, a pogodio je tek tri trojke iz devet pokušaja, pa se očekuje da, kako vreme bude odmicalo, vrati procente šuta kao pre pauze.

Atlanta je napravila preokret u trećoj četvrtini koju je dobila 28:12 i nadomestila dvocifren minus koji je imala, a ponovo je dominirao Tre Jang sa 33 poena i tri skoka, dok su Kapela (20 poena i 11 skokova) i Kolins (13 poena i 10 skokova) imali po dabl-dabl.

Na drugoj strani, u odsustvu Nikole Vučevića se istakao Jang sa 20 poena, sedam uhvaćenih lopti i devet uspešnih dodavanja.

Atlanta je važnim trijumfom u borbi za plej-of skočila na peto meto Istočne konferencije sa 35 pobeda i 30 poraza, dok su Bulsi 12. sa učinkom (26-38).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)