FENOMENALNO DRUGO POLUVREME ZVEZDE: Zvezda upisala 10. pobedu u Evroligi

A. Ilić

01. 04. 2021. u 20:17 >> 22:36

KOŠARKAŠI Crvene zvezde upisali su 10. pobedu u Evroligi. Slavili su protiv Makabija 76:64

ФЕНОМЕНАЛНО ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ ЗВЕЗДЕ: Звезда уписала 10. победу у Евролиги

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

Dobro je Zvezda počela, imali su domaći seriju od 6:0, da bi potom Makabi odgovorio sa 7:0. U nastavku prve deonice igrali su tvrdo i jedni i drugi, te su gosti nakon 10 minuta imali prednost 15:21. 

Usledio je odgovor Crvene zvezde u drugoj četvrtini, vratili su se igrači Dejana Radonjića u meč. Do poluvremena imali su minimalni zaostatak od jednog poena. 

Treća četvrtina pripala je Zvezdi. Dobili su je domaći sa 20:11, a zahvaljujući odličnom Davidovcu i Laziću uspeli  su da preokrenu i dođu do osam poena prednosti pred poslednju deonicu. 

Na početku poslednje deonice pogodili su za tri Dobrić i Lojd, te Zvezda ide na plus 13. U nastavku su Dorsi i Bender spustili prednost Zvezde, ali ponovo trojke, pogodio je Simonović, a potom i Dobrić. U poslednjih dva minuta Zvezda ulazi sa plus 10. Do kraja odlična igra Lojda i Dobrića Crvena zvezda upisuje desetu pobedu 76:64. 

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Džordan Lojd sa 21. poenom, 13 je ubacio Ognjen Dobrić. u redovima Makabija najefikasniji je bio Tajler Dorsi sa 14 ubačenih poena. 


Zvezda u narednom duelu gostuje Albi, to će biti poslednji meč u regularnom delu sezone. 
 

Crvena zvezda – Makabi 76:64

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: Bez prisustva publike Sudije: Migel Anhel Perez, Gitis Vilijus, Marčin Kovalski.

Crvena zvezda: Hol , Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža, Kuzmić, Noko.

Makabi: Brajant, Vilbekin, Klajn, Džons, Kaloiaro, Hanter, Koen, Kaspi, Dorsi, Dibartolomeo, Blajzer, Bender, Sahar, Žižić, Alber, Atijas, Zusman.

ČETVRTA ČETVRTINA 15:21, 18:13, 20:11, 23:19

40. MINUT - Nova trojka Ognjena Dobrića za 13 poena pred poslednji minut. Ipak, vraća skoti vilbekin.  Ubacio je Lojd dva bacanja. 

38. MINUT - Promašio je Lojd za tri, ponovo uspešan u skoku Noko za 10. poen uz isto toliko skokova. Oprobao je šut za tri Bender, bio je neprecizan, a potom Brajant pravi faul.  Potom gubi loptu Noko, ali ne kažnjava Makabi grešku Zvezde. 

37. MINUT - Uspeli su da se spuste gosti poenima Dorsija i Bendera na minus pet, a ujedno sa druge strane pogodili su za tri Marko Simonović i Ognjen Dobrić, te Zvezda ponovo ima osam poena. 

34. MINUT - Prvu trojku, a 17. poen postigao je Džordan Lojd za Zvezdinih +13 61:48

33. MINUT - Usamljen je na trojci bio Davidovac, pogađa, Zvezda prvi put dvocifrena.  

TREĆA ČETVRTINA 15:21, 18:13, 20:11

30. MINUT - U poslednji minut ušli smo sa serijom promašaja na obe strane Zvezda je imala prednost 49:44, a odlično je pronašao Davidovac Uskokovića koji pogađa za dva. Žižić je uspeo da iznudi faul, te će imati dva bacanja. Makabi je u poslednjoj deonici pogodio samo 11, poena, a četvrtinu je Davidovac završio polaganjem uz zvuk sirene nakon finte nad Benderom. 

26. MINUT Momenat je na strani Zvezde, pogodio je Lojd za dva uz faul, a sa penala donosi 43:39. Odlično se brani Branko Lazić koji potom dolazi do lakih poena, a gosti traže minut odmora. Trojka Davidovca, Zvezda je na plus devet. 

24. MINUT  - Promašuje trojku nakon pika Lojd, hitro stiže do skoka u napadu, a potom odlično polaže između dvojice igrača. Nakon  čega sa penala ponovo vraća Zvezdi vođstvo 40:39

23. MINUT - Nije dugo trajala prednost Zvezde. Pogodio je trojku Brajant, pre toga precizan je bio i Džouns. Ponovo plus četri za goste. Ipak, uspeva nakon skoka Noko da vrati Zvezdu na dva poena. 

21. MINUT - Lendri Noko donosi Zvezdi prvo vođstvo nakon uvodnih minuta meča. 35:34. 

DRUGA ČETVRTINA 15:21, 18:13

10. MINUT - Lojd pogađa za dva poena. Zvezda na minus jedan. Di Bartolomeo pokušava da odgovori trojkom. Ne uspeva da pogodi. Imala je Zvezda priliku da povede, ali mu je pri vođenju lopta otišla u aut. Na kraju poluvremena 33:34. 

17- MINUT - Potom monstruoznim zakucavanjem Dobrić podiže sve na noge, a već u narednom napadu gostiju krade i loptu, te uspeva da iznudi dva bacanja. Zvezda na minus tri 29:32 

16. MINUT - Pogađaju sa druge strane Noko i Uskoković za crveno-bele. 

15. MINUT - Zvezda je ponovo na deset poena zaostatka. Brajant pogađa za dva, uz faul nad Žižiće, te gosti imaju loptu sa strane. Pogađa hrvatski košarkaš 21:32. 

14. MINUT - Ne služi Zvezdu šut, dugo je Makabi na 26 poena, uspeva Uskoković, a potom i Lojd sa penala da spusti prednost gostiju na 20:24. Zvezdin amerikanac potom je bio u kontri, Brajant ga zaustavlja. Dosrsi potom pogađa za tri. 

11. MINUT - Blejzer i Džons donesi su izraelskom timu dvocifren plus - 15:25.

PRVA ČETVRTINA 15:21 

10. MINUT - Iako je Crvena zvezda odličo otvorila meč, stegle su se ruke u napadu domaćim igračima, te Izraelci imaju prednost od 15:21 nakon 10 minuta. 

8. MINUT - Dragan Bender kažnjava defanzivce Zvezde, prvo pogađa za dva, potom za tri, a na drugoj strani odgovara Marko Simonović za 12:15. 

6. MINUT - Pogađa za tri Dobrić, budi crveno-bele, a Skoti Vilbekin odmah odgovara na drugoj strani. 

5. MINUT - Usledila je serija Makabija koji sada vodi sa 6:7. Poentirali su Di Bartolomeo i Kaspi. 

3. MINUT - Veoma tvrd početak meča, Kalouaro pravi faul u napadu. Prve poene nakon tri ipo minuta igre postiže Ante Žižić 6:2. 

2. MINUT - Polovičan je bio Lojd sa penala.  

1. MINUT - Pogodio je Lojd nakon nekoliko promašaja na obe strane. Potom Lengston Hol pogađa za tri. Zvezda vodi 5:0. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024