ČOVIĆ O GARANTOVANOM MESTU U EVROLIGI: Zvezda i Partizan zaslužuju licencu

V. P.

19. 03. 2021. u 16:44

GLASINE da će neki klub sa eks-ju prostora dobiti garantovano mesto u Evroligi, takozvanu A licencu, protežu se godinama unazad. Čak i decenijama. O tome je u jutarnjem programu TV Prva govorio predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

ЧОВИЋ О ГАРАНТОВАНОМ МЕСТУ У ЕВРОЛИГИ: Звезда и Партизан заслужују лиценцу

foto: Tanjug/Milica Nikolić

- Drage volje bih rekao kada će to biti, ali ne znam. U našem regionu licencu zaslužuju i Zvezda i Partizan. Ne na dve godine, nego na pet. Potrebna nam je podrška države, u smislu garancije za finansijsku stabilnost. Zaslužujemo licencu po tradiciji, rezultatima, organizaciji. Radimo na tome godinama, pričamo sa ljudima iz Evrolige...

"Vest" jednog italijanskog novinara da su crveno-beli blizu dvogodišnje evroligaške licence dovodi u vezu sa zakulisnim radnjama predsednika Budućnosti Dragana Bokana pred nedeljni derbi ABA lige u Podgorici.

- Nas čeka derbi, ako je to derbi. Za mene na ovim prostorima postoji samo jedan derbi, Crvena zvezda - Partizan. Indikativno je da se ove nedelje provlači mnogo "vesti", te Davidovac, te Kolom, te mi u Evroligi. Interesantno, uvek pred mečeve na prostoru Crne Gore. Mi smo prošli toplog zeca u Podgorici 2018. godine. Nikad se nisu izvinili za divljanje u "Morači". Neću da polemišem, borimo za ABA ligu koja nije Bokan liga. Gledaćemo da li je sve regularno, neka pobedi ko je u tom trenutku bolji.

Odsustvo publike vidi kao jedan od glavnih razloga loše sezone u Evroligi.

- Nemamo publiku, onda se dese ispadanja igrača zbog bolesti, odlaganje utakmica. Postoji domaći potencijal, ali je veliki problem to što nema publike. Naš ambijent je težak za rivale. Sa te strane imamo i veliki finansijski udar, dva do tri miliona evra nam je izbijeno iz budžeta.

NEMA ŽIVOTA BEZ DRŽAVE

ČOVIĆ napominje koliko je neophodna pomoć države.

- Valjalo bi biti realan i reći da ne bismo preživeli bez pomoći države. Nama obezbedi 2.500.000 do 3.000.000 evra, što je polovina budžeta. Kažu: "Nađite sponzore". Koje sponzore, znate li kakva je situacija u svetu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)