PAO TEST ZA BUDUĆNOST: Zvezda gostuje Panatinaikosu, u mislima derbi u Podgorici

V. P.

19. 03. 2021. u 06:44

EVROLIGAŠKE utakmice postale su Zvezdin probni poligon za završnicu jadranske sezone.

ПАО ТЕСТ ЗА БУДУЋНОСТ: Звезда гостује Панатинаикосу, у мислима дерби у Подгорици

Volden na prvom meču sa "zelenima" Foto Evroliga

Tako je i današnji duel sa Panatinaikosom u Atini (20.00) u službi nedeljnog derbija u Podgorici protiv Budućnosti, iz kojeg pobednik izlazi na otvoren put ka prvom mestu u regularnom delu ABA lige.

I oporavak povređenih i bolesnih podređen je regionalnom prioritetu. Ognjen Dobrić dobio je zeleno svetlo za nastup protiv "zelenih", ne i Dejan Davidovac koji je pod upitnikom i za susret sa Budućnošću.

- Davidovac je bolestan, dobra vest je da nije korona u pitanju. Ne putuje sa nama, svi ostali idu u Atinu - kaže trener Dejan Radonjić, kome je meč sa Panatinaiksom bio prvi u Evroligi po povratku na Zvezdinu klupu i jedna od tri dosadašnje pobede u elitnom takmičenju (74:71). - Sada je tu novi trener Odet Kataš, dobili su veliko pojačanje u Mariju Hezonji, stigao je i Ti-Džej Brej. To su krupne promene u odnosu na tim protiv kojeg smo igrali u Beogradu.

PAO se drži za slamku nade u pogledu plasmana u Top 8, dolazak Hezonje poklopio se s povredom lista Nemanje Nedovića, koji je poslednju evroligašku utakmicu odigrao 29. januara protiv Valensije. Zvezda je eliminisana iz plej-of trke, tako da je u glavnom kadru njenog takmičarskog objektiva potera za najboljom startnom pozicijom pred plej-of ABA lige.

- Igramo 12 mečeva u martu, ali stvari posmatramo na drugačiji način. Do poslednje utakmice u regularnom delu ABA lige, 19. aprila, čeka nas 12 utakmica - kaže Radonjić. - Svesni smo da je ritam izuzetno naporan, u sedam dana igramo četiri bitne utakmice, što iziskuje mnogo napora. Uspeli smo da budemo prilično dobri u poslednjim mečevima. Opterećenje je situacija sa povređenima i bolesnima, koja predugo traje. Idemo u Atinu da odigramo najbolje što možemo, da budemo konkurentni timu u dobroj formi, koji je u prošlom kolu odigrao dobro protiv Makabija.

IZ ATINE U PODGORICU

KOŠARKAŠI Crvene zvezde putuju u Atinu čarter letom na dan utakmice, što jasno određuje takmičarske prioritete.

Odmah po završetku meča u "OAKA areni", zaputiće se direktno u Podgoricu na nedeljni meč 22. kola ABA lige (20.00), najvažniji u nizu od četiri ove sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!