SAVIĆ I ZVANIČNO: Da se Partizan vrati na stare staze!

Novosti online

16. 03. 2021. u 12:14 >> 12:42

LEGENDARNI košarkaški reprezentativac Zoran Savić od danas je i zvanično novi sportski direktor KK Partizan.

САВИЋ И ЗВАНИЧНО: Да се Партизан врати на старе стазе!

Foto: N.Skenderija

Mesto sportskog direkora kluba iz Humskoj ostalo je upražnjeno nakon odlaska Nikole Lončara početkom februara, a Savić je danas zvanično predstavljen u beogradskom hotelu Radison u prisustvu predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića.

- Hteo bih da se zahvalim Ostoji na ukazanoj prilici i mogućnosti da radim u Partizanu. Ne bih se osvrtao na rezultate, već bih hteo da pričam o budućnosti i mojoj viziji Partizana. Želeo bih da se Partizan vrati na svoje mesto i na stare staze, da iskoristimo taj brend Partizana. Nisu problem ni stranci ni domaći igrači već moramo da razmišljamo o tome da sastavimo ekipu od igrača koji imaju taj duh i znaju šta je duh Partizana. U nekom trenutku sve krene nizbrdo, tako i ova sezona Partizana", rekao je Savić.

Savić je sa reprezentacijom učestvovao na pet velikih takmičenja i osvojio Svetsko prvenstvo 1990. godine u Argentini, tri zlata na Evropskim prvenstvima (1991, 1995 i 1997. godine), kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

U klupskoj karijeri nastupao je za Lastu iz Čapljine, Čelik, Jugoplastiku, Barselonu u dva mandata, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes i Fortitudo.

Osvojio je brojne klupske trofeje, od čega tri puta Evroligu, dva puta sa Jugoplasitikom i jednom sa Virtusom.

Nakon završene igračke karijere obavljao je funkciju generalnog menadžera u Fortitudu i Barseloni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri