IZ ITALIJE U TOP 8: Partizan ima prvu meč-loptu za četvrtfinale Evrokupa

G. K.

02. 03. 2021. u 20:38

SUDBINA košarkaša Partizana u Evrokupu mogla bi da se odmrsi već sutra na gostovanju italijanskom Trentu u 5. kolu Top 16 faze Evrokupa (20.00).

ИЗ ИТАЛИЈЕ У ТОП 8: Партизан има прву меч-лопту за четвртфинале Еврокупа

Duel Foraja i Perkinsa u prvom susretu Foto Evrokup

Ukoliko crno-beli dođu do pobede, a u drugom okršaju u grupi Metropolitan savlada Lokomotivu, "parni valjak" će obezbediti plasman u najboljih osam drugog po jačini klupskog košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

Sa mnogo turbulencija i zdravstvenih problema četa trenera Saše Filipovskog dočekuje duel na severu "čizme", van tima je zbog povrede dobar deo centarske linije - Veličković, Mika i Mozli, dok je rovit i Markus Pejdž. Partizanova "haubica" je, za razliku od ostale trojice, pošla na putovanje po Jadranu, ali na meču sa Zadrom nije ulazio u igru. Nemerljiv je Pejdžov šuterski doprinos u igri crno-belih i stoga će biti od velikog značaja osposobiti bivšeg diplomca Severne Karoline.

- Uprkos tome što imamo mnogo povređenih igrača u timu, uspeli smo da se prilagodimo novonastaloj situaciji. Vežbali smo akcije sa niskim "četvorkama" i nižim igračima na visokim pozicijama. Igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu. Čvrsta igra u odbrani će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive "petice" i "četvorke", koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora koji mogu da igraju "jedan na jedan" - analizirao je u "sitna crevca" Filipovski  rivala.

"Valjak" je vezao pet poraza zaredom u regionalnom takmičenju, a dobrim rezultatima ne može da se pohvali ni predstavnik sa Apenina, kome nije pomogla ni promena na klupi, s obzirom na to da je nanizao osam uzastopnih poraza u svom prvenstvu. U prvom međusobnom duelu u Beogradu, Partizan je praktično demolirao Trento sa skoro 30 poena razlike (71:43), dok je slavio i u dva prošlogodišnja duela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a