MILOJEVIĆ POSLE POBEDE NAD GRUZIJOM: Odbrana je bila vrhunska, to je glavni razlog zašto smo trijumfovali

Novosti online

19. 02. 2021. u 18:54

KOŠARKAŠI Srbije pobedom nad Gruzijom 66:92 izborili su plasman na Evrobasket, a utiske posle utakmice izneo je Dejan Milojević koji je prednodio našu selekciju sa klupe na ovom meču.

МИЛОЈЕВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ГРУЗИЈОМ: Одбрана је била врхунска, то је главни разлог зашто смо тријумфовали

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

"Orlovi" su odigrali odličan meč u oba pravca i zasluženo slavili u Tbilisiju.

- Odradili smo ono zbog čega smo došli. Pobedili smo i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Čestitam timu. Odbrana je bila vrhunska i zato smo pobedili. Nismo pogađali otvorene šuteve u prvom poluvremenu, a u drugom smo sve pogađali. Napravili smo veliku razliku i zato smo pobedili Gruziju. Sledi meč sa Švajcarskom i nadamo se da ćemo pobediti – rekao je Milojević.

Otkrio je i kako se oseća posle debija na klupi Srbije.

- Bio sam opušten, stručni štab mi je pomogao, dobro posao smo odradili. Ovo je moj posao, odradio sam svoj posao. Bio sam igrač i uvek sam se dobro nosio sa pritiskom, pa sam navikao na pritisak. Trener sam 10 godina, ovo je bila samo još jedna utakmica.

Debitant u nacionalnoj selekciji bio je i Filip Petrušev. Mladi centar Mege je meč završio sa 27 poena.

- Volim kako igra Petrušev, igra odlično u ABA ligi, ali nismo znali kako će se nositi sa pritiskom u prvom meču za reprezentaciju Srbije. Odlično se izborio i bio je jedan od najboljih igrača danas.

Neizbežno pitanje je bilo i kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Cilj nam je da se kvalifikujemo, mnogo je to daleko sada. Sada se koncentrišemo na meč sa Švajcarskom - zaključio je Milojević.

Prisutnima se potom obratio kapiten Srbije Miroslav Raduljica.

- Odradili smo ono zbog čega smo došli. Pobedili smo i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Čestitam timu. Odbrana je bila vrhunska i zato smo pobedili. Nismo pogađali otvorene šuteve u prvom poluvremenu, a u drugom smo sve pogađali. Napravili smo veliku razliku i zato smo pobedili Gruziju. Sledi meč sa Švajcarskom i nadamo se da ćemo pobediti - naveo je iskusni centar.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)