JOKIĆ SRUŠIO LEBRONA I LEJKERSE! Nikola odveo Denver do pobede nad Lejkersima, zacementirao kandidaturu za MVP titulu

Novosti online

15. 02. 2021. u 07:50

Košarkaši Denvera pobedili su rano jutros na svom terenu ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 122:105, uz šesti tripl-dabl Nikole Jokića u sezoni.

ЈОКИЋ СРУШИО ЛЕБРОНА И ЛЕЈКЕРСЕ! Никола одвео Денвер до победе над Лејкерсима, зацементирао кандидатуру за МВП титулу

Foto AP

U centru pažnje u reprizi prošlosezonskog finala Zapadne konferencije NBA lige u centru pažnje bio je duel Jokića i Lebrona Džejmsa.

Jokić je meč završio sa 23 poena, 16 skokova i deset asistencija, dok je Džejms upisao 22 poena, deset skokova i devet asistencija, ali je niz pobeda Lejkersa od sedam utakmica završen.

Džamal Marej je u trećoj uzastopnoj pobedi Nagetsa ubacio 25 poena, Zik Nađi je dodao 16, a Fakundo Kampaco poen manje.

U redovima aktuelnih šampiona, Kajl Kuzma je postigao 19, a Entoni Dejvis 15 poena. Dejvis se u finišu prvog poluvremena, u jednom duelu sa Jokićem, povredio, uspeo je da izvede slobodna bacanja, ali se nakon toga nije vraćao na teren.

Lejkersi su drugi na tabeli Zapada sa 21 pobedom i sedam poraza, dok je Denver sedmi sa skorom 15/11.

Košarkaši Portlanda pobedili su u gostima ekipu Dalasa sa 121:118, uprkos još jednoj sjajnoj partiji Luke Dončića.

Dončić je meč završio sa 44 poena, ali to nije bilo dovoljno Dalasu da veže i peti trijumf u nizu. Slovenački košarkaš je imao šansu da svom timu donese produžetak, ali nije pogodio.

Portland je do četvrte uzastopne pobede vodio Demijan Lilard sa 34 poena, a postigao je i odlučujuću trojku u poslednjem minutu meča.

Pored Lilarda, Geri Trent je dodao 17, a Karmelo Entoni i Robert Kovington po 15 poena.

U redovima Dalasa, Kristaps Porzingis je postigao 18 poena. Srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Košarkaši Memfisa pobedili su Sakramento sa 124:110, predvođeni Jonasom Valančijunasom koji je upisao 25 poena i 13 skokova.

U redovima Kingsa najbolji je bio Dearon Foks sa 23 poena, dok je Nemanja Bjelica za 27 minuta na terenu postigao devet poena, uz četiri skoka i tri asistencije.

Košarkaši Minesote pobedili su u gostima ekipu Toronta sa 116:112 i tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, Finiks je upisao šesti trijumf u nizu slavivši protiv Orlanda sa 109:90, dok je Oklahoma bila bolja od Milvokija sa 114:109 i pored tripl-dabla Janisa Adetokunba.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Klivlend sa 128:111, Detroit je slavio protiv Nju Orleansa sa 123:112, San Antonio protiv Šarlota sa 122:110, dok je Vašington bio bolji od Bostona sa 104:91.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju