VREME JE ZA KALKULACIJE: Partizanu su potrebne dve pobede, može dalje i sa jednom...

Novosti online

04. 02. 2021. u 08:35

Košarkaši Partizana pobedili su Lokomotivu rezultatom 71:69 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КАЛКУЛАЦИЈЕ: Партизану су потребне две победе, може даље и са једном...

FOTO: Ivica Čavka/KK Split

Ova pobeda ostavila je nadu Partizanu u borbi za plasman u četvrtfinale Evrokupa, s obzirom da se ponovo vratio na drugo mesto u Grupi F. 


Ostalo je da se odigraju još dva kola i za sada je sve neizvesno i otvoreno. 

Partizan će u sledećem kolu gostovati ekipi Trenta, a u poslednjem dočekaće francuski Metropolitans. da bi crno-beli prošli dalje, treba da pobede na oba meča.

Najbolja opcija je Partizan još jednom bude bolji od Trenta, a da u isto vreme Metropolitans savlada Lokomotivu, onda bi crno-beli već u sledećem kolu obezbedili plasman među osam najboljih.

Ako pored pobede crno-belih u Italiji, Lokomotiva slavi nad Francuzima u tom slučaju Partizan bi morao da čeka poslednje kolo i po svemu sudeći da savlada i Metropolitans, jer ako bi Lokomotiva dobila oba meča do kraja, Partizan ne bi smeo da dozvoli da uđe u ''krug'' sa ruskom ekipom koja ima bolji međusobni skor od crno-belih.

Postoji i ona loša opcija, šta ako Partizan izgubi od Trenta. Naravno, ukoliko bi bilo sa više od 28 razlike to bi bilo vrlo loše. Tada bi u slučuju da Metropiliten savlada Lokomotivu sve bilo gotovo. 

Teoretski je moguće da sve četiri ekipe imaju na kraju skor 3-3 (Lokomotiva dobija oba meča, Metropolitan izgubi oba) , pa bi se gledala ukupna koš-razlika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!