RUDI GOBER ISKRENO O SVEMU: Francuz govorio o Mičelu, plej-ofu, koroni i famoznih 205 miliona

Novosti online

03. 02. 2021. u 19:34

Rudi Gober je u martu bio "nulti pacijen" koronavirusa i čak zarazio neke saigrače i došlo je do svađe sa Donovanom Mičelom, članom Jute Džez.

РУДИ ГОБЕР ИСКРЕНО О СВЕМУ: Француз говорио о Мичелу, плеј-офу, корони и фамозних 205 милиона

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kasnije su njih dvojica izgladili odnose i sada je Juta jedan od najboljih timova u ligi i sa 16 pobeda i 5 poraza sede na prvom mestu Zapadne konferencije.

On je u dva navrata bio najbolji defanzivac NBA lige, ima i jedan Ol Star nastup i zaradio je "Supermaks" ugovor vredan oko 200 miliona dolara. Gober u ovoj sezoni prosečno beleži 13.3 poena, 13.4 skokova i 2.7 blokade po utakmici i dao je opširan intervju za "Athletic" i razgovor je počeo prokomentarisavši trenutnu situaciju u Juti. 

"Sve je počelo u svlačionici, imamo sjajnu ekipu, igramo jedni za druge i uvek su nam pobede i tim na prvom mestu. Kada to imaš od svojih lidera, lako se to prenese na ostale igrače, čak i trenere, tada znaš da imaš nešto posebno. Imamo iskusne igrače, a imamo i ove mlađe i sve to kontroliše Kvin Snajder sa klupe, pa je jasno da imamo dobar tim i nadam se da ćemo moći da ispunimo nešto što do sada nismo mogli", kaže Rudi Gober.

Bez previše osvrtanja, Gober je prokomentarisao odnos sa Donovanom Mičelom.

"To je bilo ludo. Kako za mene tako i za ceo svet, naravno i našu ekipu. Bilo je teško, ali u isto vreme mi je Donovan pomogao da sazrim kao čovek. Ne kao igrač, kao ljudsko biće. Stavio sam se u njegovu poziciju i on je u moju i poglledali smo stvari realno, to je bio jedini način da se sve sredi i moram da kažem da je moćan osećaj kada to i uspete. Tako smo i porasli kao tim, zbog toga smo toliko jaki i spremni da napadnemo šampionsku titulu"

Donovan Mičel i Rudi Gober su najvažniji Jutini igrači i obojica su ovoga leta nagrađena bogatim ugovorima. Mičel je dobio 195 miliona, a Gober 205.

"Imali smo iskreni razgovor i to je bilo sve što nam je bilo potrebno, ali neću sada ulaziti u detalje oko toga šta je rečeno. Malo nam je "balon" pomogao da se zbližimo, tu mislim na čitavu ekipu"

Juta je ispala iz plej-ofa nakon poraza od Denver Nagetsa posle sedam utakmica, iako su vodili sa 3-1 u seriji.

"Kao što sam rekao, zbližili smo se u "balonu". Kada vas ništa ne ometa, lakše je da se zbližite i mi smo morali da odrastemo i da svi zajedno skapiramo neke stvari. Kada prođete kroz sve kroz šta smo mi sve prošli, tada shvatiš da li si spreman za napad na titulu ili nisi"

Kada se sezona završila, kada su igrači napustili balon iz Orlanda Gober i saigrači su predosetili ovakav razvoj situacije i spremni su za napad na titulu.

"Govorio sam sebi 'Verujem da možemo da osvojimo titulu', srećan sam jer smo trenutno broj 1, pobede su izvor sreće. Juta je srećna, ali znamo da moramo mnogo da raidmo i radije bismo prihvatili izazov nego da sedimo i čekamo, jer kada imamo izazov znamo da se od nas nešto veliko očekuje. Ponavljam, mi smo tim koji brine o saigračima... Fokus je na maksimalnom nivou i čini mi se da je ovaj tim najbolji otkako sam ja još došao u Jutu. Nekada pomislimo da je sve ovo veće od nas, ali snovi o tituli su nešto što ima svako od nas i to se oseća, to se vidi. Svako žrtvuje nešto"

Spomenuo je Rudi istoriju Jute i govorio o savetima Karla Melouna i Džona Stoktona.

"Upoznao sam Karla Melouna i videli smo se nekoliko puta, Stoktona takođe. To su igrači koje mnogi smatraju idolima i neverovatno je šta su sve doneli Juti... Nekako sam u najboljim odnosima sa Markom Itonom, on i dalje živi u Juti i često se čujemo, daje mi neki kvalitetan savet i drago mi je što mogu uvek da mu se obratim. Bio sam u njegovom restoranu u Solt Lejk Sitiju, ali pre pandemije. Bio sam i na njegovom ranču, prosto je to jedan sjajan čovek"

Šekil Onil je imao neke neprimerene komentare upućene Rudiju Goberu, najviše zbog plate od 205 miliona. Kako piše Athletic, Onil je 2005. godine sa 27.6 miliona godišnje zauzimao 63.1 odsto ukupnog salary capa, dok je Goberova plata 31.2 odsto salary capa. Ekvivalent – 2005. godine bi Gober umesto 35 miliona zarađivao 13.

"Ovo je priča mog života. Niko nikada nije verovao da ću biti NBA igrač, a kada sam došao niko nije verovao da ću biti starter, pa kasnije ni da ću biti lider svog tima. Tako da, ja se čitavog života susrećem sa takvim komentarima i naučio sam da se nosim s tim. Ove godine, fokus je na košarci, moram da pomognem Juti kako znam i umem. I naravno, što si bolji, to te više kritikuju. Pogledajte Lebrona, on je najčešće kritikovan, a jedan je od najboljih", rekao je Rudi Gober.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!