ZVEZDA U SJAJNOM MEČU BOLJA OD MEGE: Festival trojki u "Pioniru", Lojd i Petrušev blistali

Č. V.

01. 02. 2021. u 19:46

KOŠARKAŠI Crvene zvezde pobedili su Megu sa 92:85 u 17. kolu ABA lige.

ЗВЕЗДА У СЈАЈНОМ МЕЧУ БОЉА ОД МЕГЕ: Фестивал тројки у Пиониру, Лојд и Петрушев блистали

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Crveno-beli su posle ovog trijumfa ostali jedina ekipa u regionalnom takmičenju sa dva poraza.

Pljuštale su trojke u dvorani "Aleksandar Nikolić". Izabranici Dejana Radonjića su van linije 6,75 bili precizni 14 puta iz 33 pokušaja, dok je Mega za tri poena šutirala 11/25.

Još jednom je Filip Petrušev pokazao da se radi o velikom talentu i budućnosti naše košarke - još jednom je odigrao sjajnu partiju i meč je okončao sa 22 poena.

Navijače Zvezde može da radije to što se Džordan Lojd vraća u prepoznatljivi ritam, pre virusa korona. Odlični bek je zatrpao koš rivala - zaustavio se na 29 poena.

Što se utakmice tiče bila je izjednačena tokom većeg dela meča. Crveno-beli su u poslednjoj četvrtini stali na papučicu, dodali gas, otišli na dvocifrenu razliku i gosti nisu imali vremena za povratak.

Dejan Radonjić na ovom meču nije računao na Korija Voldena, Marka Simonovića i Džonija O'Brajanta koji je i dalje suspendovan.

Mega je bila lišena usluga prvog trenera Vlade Jovanovića koji je juče dobio pozitivan test na Kovid-19.

Osim sjajnog Lojda dobru utakmicu za poslednjeg šampiona ABA lige odigrao je Langston Hol koji je postigao 14 poena, a imao je i sedam asistencija. Na drugoj strani Marko Simonović je zabeležio dabl-dabl učinak - 18 poena i 10 skokova, baš kao i Milenko Tepić 12 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Zvezda sada ima učinak 12-2, a Mega 11-6.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)