POVRATAK VUJOŠEVIĆA? Predsednik crno-belih najavio povratak Duletovoj filozofiji (VIDEO)

Novosti online

30. 01. 2021. u 11:31

ПОВРАТАК ВУЈОШЕВИЋА? Председник црно-белих најавио повратак Дулетовој филозофији (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović bio je gost u emisiji portala Sputnjik “Miljanov korner” u kome je otvoreno govorio o brojnim temama.

Košarkaški klub Partizan će u narednu sezonu ući sa drugačijom filozofijom, najavljuje predsednik crno-belih. 

"Od sledeće sezone pravimo totalno drugačiju strategiju. Ova sezona je posledica prošle. Još polažemo nade i u ovu. Od sledeće ćemo drugačije. Nećemo da se takmičimo sa ekipama koje imaju neograničene budžete. Vratićemo se našim vrednostima. Promenićemo koncept. Tarlać, Radovanović, Jovanović… Oni su nadošli i imaće šansu sledeće sezone. Nećemo da budemo kao mačka koja juri svoj rep. Izaći ćemo još jači iz ovoga", tvrdi Mijailović.

Odlukom trenera crno-beli su se rastali sa Nemanjom Gordićem i Kodijem Miler-Mekentajerom. 

FOTO: D. S.

"Sportski sektor nije uspeo da dovede na vreme igrače. Sekli smo ugovor igračima za koje se misli da su remetilački faktor, a nismo doveli pojačanja. Pre svega odluka da odu Gordić i Mekintajer je odluka trenera i sportskog sektora. Nisam ja doneo tu odluku. Uprava tada nije ograničavala sportski sektor da dovedu zamenu. Nismo rekli da nemamo novac. Nego ljudi nisu uspeli da nađu. Videćemo na kraju sezone. Svako će platiti cenu. Nije to ni bitno, nego ko će rešavati te probleme".

Upitan je bio i da li je Partizan razmišljao o angažovanju Dejana Milojevića ili možda povratku Duška Vujoševića ili Željka Obradovića. 

"Ne možete sve legende da spakujete u klub. Razgovarali smo sa Milojevićem prethodnih godina. Čestitamo mu na poslu. Nije to tako jednostavno – objasnio je Mijailović, a potom se osvrnuo na povratak dve trenerske ikone crno-belih: – Vujoševiću se dugovalo oko 400.000, sada mu se duguje možda 70.000 ili 80.000 evra. Bio je uvek korektan. Da li će se neko od njih vratiti. Uvek možemo o tome da pričamo. Čujem se sa tim ljudima. I sa Obradovićem, Vujoševićem, Kićanovićem, Bodirogom. Da li će se nekada vratili? Uvek postoji mogućnost. Oni su više Partizan nego ja".

Foto: EPA

Oštar je bio predsednik Partizana o pojedinim porazima u ABA ligi.

"Za te utakmice nema opravdanja pa i da nismo imali trenera. Neki igrači su kažnjeni, neki će biti kažnjeni. Naš jedan igrač u rosteru ima veću bruto platu od celog rostera jedne od tih ekipa. To je sramota. Znam da su videli sebe u Evroligi pre korone, ali platili smo i mi cenu. Moramo da budemo bolji".

I pored svih problema prvi čovek tima iz Humske poslao je optimističnu poruku.

– U ovim trenucima, apsolutno je teško svim navijačima Partizana. Navikli smo na lepše dane, na bolje rezultate. Ne možemo da promenimo previše, šta god činili. Dosta više radimo nego prošle sezone. Nisam siguran da ovo možemo i nazvati sezonom. Svako gleda da preživi. Da dođu normalnija vremena. Ipak, navijači ne treba da brinu za budućnost – zaključio je Mijailović.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)