NBA: Detroit iznenadio Lejkerse, pobede Hjustona i Klipersa

Novosti online

29. 01. 2021. u 08:34

KOŠARKAŠI Detroita pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 107:92 i tako upisali tek petu pobedu u novoj sezoni NBA lige.

НБА: Детроит изненадио Лејкерсе, победе Хјустона и Клиперса

Foto: ABA

Pistonse je do trijumfa vodio Blejk Grifin sa 23 poena, Vejn Elington je ubacio tri poena manje, dok je Mejson Plamli dodao 17 poena, uz 10 skokova.

U redovima aktuelnog šampiona, koji je prvi put ove sezone vezao dva poraza, najbolji je bio Lebron Džejms sa 22 poena, 10 asistencija i sedam asistencija. Kajl Kuzma je takođe postigao 22 poena, uz 10 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Hjustona uspeli su da se vrate od minus 20 u prvoj četvrtini i da na kraju slave protiv Portlanda sa 104:101, za svoj četvrti trijumf u nizu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Viktor Oladipo sa 25 poena, Kristijan Vud je dodao 22 poena uz 12 skokova, dok je Džon Vol postigao 20 poena. U timu Portlanda istakao se Demijan Lilard sa 30 poena i devet asistencija.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su zahvaljujući seriji od 20:2 u trećoj četvrtini obezbedili pobedu protiv Majamija sa 109:105.

Nikolas Batum je bio najefikasniji u redovima Klipersa sa 18 poena, Lu Vilijams je ubacio 17, a Redži Džekson i Markus Moris po 16 poena. Tajler Hiro se vratio nakon što je propustio sedam utakmica i postigao je 19 poena za Majami koji je upisao peti uzastopni poraz.

Meč u Majamiju pratilo je oko 1.500 gledalaca, što je prvi put da je Hit igrao pred navijačima još od marta prošle godine.

U poslednjoj utakmici odigranoj prošle noći, Finiks je pobedio Golden stejt sa 114:93.

Finiks je prekinuo niz od tri poraza, a najzaslužniji za to bilo su Mikel Bridžis sa 20 i Abdel Nader i Dže Krauder sa po 16 poena. U redovima Voriorsa najefikasniji je bio Stef Kari sa 27 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju