JOKIĆA POREDE SA NAJBOLJIM BELIM IGRAČEM: Lukav, pametan, vešt... Reinkarnacija Lerija Birda (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2021. u 09:26

VOLT Frejžer, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Njujork Niksa, uporedio je Nikolu Jokića sa Lerijem Birdom – verovatno najboljim belim košarkašem u istoriji.

ЈОКИЋА ПОРЕДЕ СА НАЈБОЉИМ БЕЛИМ ИГРАЧЕМ: Лукав, паметан, вешт...  Реинкарнација Лерија Бирда (ВИДЕО)

FOTO: AP

Frejžer, koji godinama radi kao stručni konsultant na utakmicama Niksa, pohvalio je Srbina posle sjajne finte, a potom i zakucavanja.

Jokić je dobio loptu na teritoriji slobodnog bacanja, namestio se kao da će da šutne i time je prevario čuvara Mičela Robinsona koji je skočio da mu blokira šut.

Nikola se predomislio, spustio loptu na parket i zakucao.

„Lukav, pametan, vešt. Poput Lerija Birda“, rekao je Frejžer posle ovog poteza centra iz Sombora.

Ovo nije prvi put da neko takvog renomea uporedi Jokića sa „pticom“. Slično je uradio i Greg Popović pre nekoliko meseci posle utakmice San Antonio Sparsa i Denver Nagetsa.

„Reinkarnacija Lerija Birda“, rekao je čuveni Pop o partiji srpskog košarkaša.

U tom trenutku mnogi nisu bili zadovoljni što je Greg uporedio Jokića sa legendom Boston Seltiksa i jednim od najboljih igrača svih vremena.

Jedan od njih bio je iskusni novinar ESPN-a Brajan Vindhorst.

„Bio sam zapanjen kada sam pročitao taj citat, mislio sam da je šala, da Pop nije bio ozbiljan. Pop retko govori takve stvari i kada kaže uvek je smisleno, značajno... Leri Bird je bio sjajan dodavač, Nikola Jokić je jedan od najboljih centara dodavača u istoriji i to mogu da vidim, ali reći ću jednu stvar. Kada je Leri trebalo da postigne koš, on je to i činio, a budućnost Denver Nagetsa zavisi od toga – da li Jokić može da pogađa kada je važno. Ako to bude mogao, onda će verovatno biti član Kuće slavnih, ali i dalje sam bez teksta kada pomislim na Popovo poređenje“, rekao Vindi.

(Sputnik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju