OGLASILA SE NJEGOVA ZVEZDA: IVANE, Bio si sinonim za zvezdaštvo, voleo si Zvezdu, a i ona tebe!

Novosti online

16. 11. 2020. u 22:24

ОГЛАСИЛА СЕ ЊЕГОВА ЗВЕЗДА: ИВАНЕ, Био си синоним за звездаштво, волео си Звезду, а и она тебе!

FOTO: KK Crvena zvezda

POZNATI srpski glumac, veliki navijač Crvene zvezde i član Skupštine košarkaškog kluba, Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 74. godini života.

Velikan našeg glumišta koji nikada nije skrivao ogromnu ljubav prema crveno-beloj boji, rođen je 6.aprila 1946.godine u Beogradu.

U kulturnom životu SFRJ i Srbije ostavio je ogroman trag, a mlađim naraštajima  i našoj kulturi izuzetno bogatu zaostavštinu. Kao glumac, profesor i javna ličnost. Imao je preko 150 uloga u pozorištu, preko tri decenije je bio član i prvak Jugoslovenskog Dramskog pozorišta.

Snimio je i više od 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, inostranstvu, bio je član Akademije za filmsku umetnost i nauku, i ostavio iza sebe više desetina serija od kojih će se neke uloge večno pamtiti. Ostaće upamćen i kao prvi glas radija Studio B daleke 1970. godine i autor radijske emisije na još jednom kultnom beogradskom radiju “202”.

"Pored ogromne zaostavštine koju je ostavio kao umetnik i javna ličnost, Ivan Bekjarev je uvek sa posebnom strašću govorio o svojoj Crvenoj zvezdi. Bodrio je i pratio u svim prilikama, i pomagao joj. Kao navijač, i vrlo aktivno kao član Skupštine našeg kluba.Srbija je izgubila velikog umetnika, KK Crvena zvezda mts dobrog čoveka koji je istinski iz srca voleo crveno-belu boju", poručili su iz košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Oglasili su se i iz fudbalske sekcije. 

"Crvena zvezda je sa velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ivan Bekjarev. Legenda srpskog glumišta je bio redovan gost na "Marakani" i svedočio brojnim uspesima koje je naš klub ostvarivao. Veliki bard našeg glumišta bio je sinonim za zvezdaštvo upravo zbog te privrženosti crveno-belim bojama. Voleo je Bekjarev Zvezdu, a volela je i ona njega, zbog toga mu ovom prilikom šaljemo poslednji pozdrav u nadi da će sa neba gledati naše uspehe i radovati se kao što je to činio sa tribina", rekli su iz FK Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)