ZVEZDA MORA BOLJE U ZAVRŠNICI: Neophodno izbeći padove u igri kao u Moskvi i Minhenu

V. P.

10. 11. 2020. u 21:04

STICAJEM okolnosti, Crvenu zvezdu ove nedelje očekuje dupli evroligaški program. Sutra (20.45) u Lionu gostuje Asvelu u odloženom meču 4. kola, u petak u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje madridski Real (19.00).

ЗВЕЗДА МОРА БОЉЕ У ЗАВРШНИЦИ: Неопходно избећи падове у игри као у Москви и Минхену

FOTO: D. S.

Francuski tim je odigrao samo četiri utakmice zbog velikog broja zaraženih (skor 1-3), po izlasku iz karantina poražen je na svom terenu od Žalgirisa (74:83) i potom savladao Baskoniju u Vitoriji (88:86). Crveno-beli su vezali poraze na gostovanjima Himkiju i Bajernu, tako da i dalje čekaju evroligašku pobedu van svoje kuće.

- Asvel je skup izvanrednih atleta, ekipa koja igra timsku košarku i u svojim redovima ima vrlo iskusne igrača, ali i nekolicinu mlađih. Kao takvi su odličan miks - analizira rivala Zvezdin trener Saša Obradović.

- Uz tu atletsku košarku, u nekim periodima utakmice dosta forsiraju igru na Mustafu Fala. Mi, sa druge strane, uz sve navedeno u prethodnom periodu napredujemo, ne računajući utakmicu u Kopru. Fizički status ekipe koji je veoma važan u ovakvom rasporedu utakmica, bolji je iz dana u dan. Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, pre svega mnogo bolje u završnici nego što je bio slučaj u nekim dosadašnjim.

Tome se nada i bek crveno-belih Ognjen Dobrić...

- Potrudićemo se da izbegnemo padove u igri koje smo imali u Moskvi i Minhenu i odigramo svih 40 minuta koncentrisano, kako bismo došli do pobede. Posao neće biti lak, čeka nas tim koji je pokazao da je spreman posle pauze zbog korone, o čemu govori pobeda protiv Baskonije.

Ekipa se odmah nakon utakmice čarter-letom vraća u Beograd, kako bi dobila na vremenu za pripremu za meč sa Realom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna