NEDOVIĆ JE NOVI GENERAL "ZELENIH": Srbinu falilo četiri poena do ličnog rekorda

G. KELIĆ

23. 10. 2020. u 19:47

POBEDA Panatinaikosa nad Fenerbahčeom (82:68) u petom kolu evroligaškog takmičenja protekla je u znaku srpskog košarkaša iz redova atinskih zelenih, Nemanje Nedovića koji je meč završio sa 28 poena, tri skoka i asistencije i dve blokade uz ukupan indeks korisnosti 28, kojim će po svemu sudeći poneti epitet najboljeg igrača kola.

НЕДОВИЋ ЈЕ НОВИ ГЕНЕРАЛ ЗЕЛЕНИХ: Србину фалило четири поена до личног рекорда

Foto: Evroliga

Hvalospevi na račun brzonogog beka su pljuštale na sve strane, a najviše od grčke štampe, posebno od "Gazete".

- Nemanja Nedović je baš zbog ovoga doveden. Da uzima ovakve šuteve, da traži loptu dok je u ritmu. Da nosi tim na svojim leđima. Možda je u dva i po meča bio bleda senka sebe, ali u drugom poluvremenu meča sa Barselonom (15 poena) i na utakmici sa Fenerbahčeom, Srbin je sve podsetio ko je on u stvari. Biće utakmica i biće promašenih šuteva, ali on će da ih uzima u ruke bez oklevanja. Najveći posao stručnog štaba biće da pronađe igrače koji će da se nude u Nedovićevim lošim danima.

VALENSIJA NA SRPSKI "POGON"

ŠPANSKA Valensija je nanela prvi ovosezonski poraz u Evroligi ekipi Žalgirisa, a najistaknutije figure tog susreta su bila dvojica srpskih košarkaša iz redova "slepih miševa" - Vanja Marinković i Nikola Kalinić. Prvi je postigao 16 poena (trojke 4/8), dok se drugi zaustavio na 14 koševa uz samo jedan promašaj iz igre.

Pohvale su stigle i od Evrolige, čiji sajt je u opširnom tekstu uporedio našeg asa sa ikonom atinskog kluba Nikom Kalatesom, čiji odlazak nakon petogodišnjeg mandata su mnogi navijači dočekali sa strepnjom i pitanjem ko može da nadoknadi njegov izostanak. Odgovor na to pitanje smo izgleda dobili.

- Nedović je naravno sasvim drugačiji tip igrača od Kalatesa i upravo taj kontrast u igri bi trebalo da mu pomogne da se lakše prilagodi u Atini. Što je još važnije, pokazao je da ima ličnost i sposobnost da preuzme odgovornost i povuče tim prema uspehu, kao što je Kalates nekad radio.Panatinaikos ima novog generala koji će stvari da obavlja na svoj način - zaključak je Evroliginog teksta, uz podsećanje da je bio na samo tri poena do izjednačavanja svog ličnog košgeterskog rekorda u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju pošto je 2018. godine u dresu španske Unikahe takođe protiv Fenerbahčea postigao 31 poen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju