"BALON" SPREMAN ZA NADUVAVANJE: Sve teža situacija sa brojem zaraženih u Evroligi

V. N.

12. 10. 2020. u 20:50

EVROPSKA klupska košarka je u sve jačem stisku virusne pandemije. Najalarmantnija situacija je u ruskom Zenitu, koji je ostao sa samo šestoricom zdravih igrača.

БАЛОН СПРЕМАН ЗА НАДУВАВАЊЕ: Све тежа ситуација са бројем заражених у Евролиги

Foto arhiva VN

Upućen je zahtev Evroligi i VTB ligi da odloži naredne mečeve.

- Želimo da igramo, ali je to nemoguće - kaže tim menadžer Zenita Aleksander Serkovni. - Možemo da imamo osmoricu ako zdravima dodamo igrače iz mlađih kategorija, ali ne verujem da imamo pravo na to.

Po protokolu Evrolige, minimum za odigravanje meča je da tim ima osmoricu sposobnih igrača. Predviđena je i mogućnost da utakmica bude odlagana najviše tri puta, takođe i da se izmesti na drugo mesto ukoliko lokalni propisi zahtevaju karantin za posetioce iz drugih država.

- Imamo i plan B - rekao je nedavno prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu. - Više nam se sviđa plan A, ali mi smo spremni na sve. Ako situacija postane apsolutno kritična, spremni smo da završimo sezonu u "balonu". Na takav scenario smo bili spremni i u maju, ali glavni razlog zašto se to nije dogodilo bila je nemogućnost timova da putuju zbog problema sa avio-saobraćajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!