PONOVO U CRVENO-BELOM: Tejlor Ročesti je novi košarkaš Zvezde

Novosti online

07. 10. 2020. u 19:56

AMERIČKI košarkaš Tejlor Ročesti novo je pojačanje Crvene zvezde.

ПОНОВО У ЦРВЕНО-БЕЛОМ: Тејлор Рочести је нови кошаркаш Звезде

FOTO: KK Crvena zvezda

Ročesti, koji je potpisao ugovor na dva meseca uz opciju produžetka do kraja takmičarske sezone 2020/2021, tako se vraća u crveno-beli dres u kome je pre tri sezone osvojio titulu prvaka Srbije i bio jedan od najboljih igrača ekipe u takmičarskoj sezoni 2017/2018.

Isusni organizator igre je svojevremeno bio najbolji strelac Evrolige, a u karijeri je sakupio ogromno iskustvo noseći dresove Le Mana, Baskonije, Makabija, Nižnjeg, Montepaskija, Lokomotive iz Kubanja, Crvene zvezde i prošle sezone Olimpijakosa.

Osim u brojnim evroligašima, Ročesti je u dva navrata igrao i za kineske klubove Tjanđin Gold Lajonse i Anhui Dragonse, a bio je u jedan od najboljih košarkaša tamošnjeg šampionata.

U oktobru iste godine prešao je u Olimpijakos, gde je odigrao 21 utakmicu u Evroligi i prosečno beležio nešto manje od pet poena, uz gotovo četiri asistencije i jedan skok.

Dolaskom 35-godišnjeg levorukog plejmejkera, Crvena zvezda dobija vrlo iskusnog igrača, sa odličnim pregledom igre, dodatnu kreaciju i poene u napadu, a trener Saša Obradović igrača sa kojim je već sarađivao u Lokomotivi i koga izuzetno dobro poznaje.

Ročesti iz perioda kada je prvi put igrao za Zvezdu/Foto: M.Vukadinović

Ročesti je rodom iz Teksasa, a prve korake napravio je na Univerzitetu Vašington, da bi nakon toga profesionalnu karijeru u Evropi započeo 2009. godine nastupajući za nemački Getingen. Visok je 185 centimetara i težak 88 kilograma.

Tokom sezone 2017/2018 bio je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde koju je tada sa klupe predvodio Dušan Alimpijević. Bio je najzapaženiji u domaćem šampionatu, a u Evroligi je odigrao 30 utakmica, u kojima je prosečno ubacivao 13.5 poena i pet asistencija po utakmici.

Na sedam utakmica ubacivao je više od 20 poena po meču, a rekord te sezone postavio je protiv Himkija u Beogradu kada je postigao 27 poena uz devet skokova i sedam asistencija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024