DIREKTOR CIBONE O ABA LIGI: Ucene i dopisi, sve izglasano je šturo i neprecizno

Novosti online

27. 09. 2020. u 11:31

ABA liga će početi kako je i najavljeno narednog vikenda, a bivši predsednik ABA lige, Domagoj Čavlović, pokušao je da objasni šta se sve događalo prethodnih dana.

ДИРЕКТОР ЦИБОНЕ О АБА ЛИГИ: Уцене и дописи, све изгласано је штуро и непрецизно

Foto: ABA

Aktuelni direktor Cibone u izjavi za HRT rekao da su sve stvari koje su izglasane u subotu šture i neprecizne i da bi to moglo da donese mnogo problema u nastavku sezone.

– Apsolutno je to istina i stojim iza toga, mi klubovi koji smo vlasnici lige, doveli smo sebe u situaciju da donosimo neophodne odluke za start lige sedam dana pre početka sezone što je za jedno takvo takmičenje zaista neodgovorno i neozbiljno. Lični animoziteti su prevladali, došlo je do nekih ucena i sve to je dovelo do toga da smo se našli u pravnoj i administrativnoj blokadi te iskreno mislim da još nismo izašli iz nje iako juče i danas je bio sastanak većeg broja klubova, iako se bojim da je sve napravljeno neozbiljno. Sve što je danas odlučeno šturo i neprecizno je izglasano tako da, nažalost, ima znatno više rupa za komplikacije u budućnosti. To mi kao Cibona ne želimo da se događa, u budućnosti bi neke odluke mogle da budu osporavane, rekao je Čavlović.

Crvena zvezda, FMP i Cibona nisu učestvovali u radu subotnjeg sastanka.

– Sazvao sam Skupštinu u dogovoru s velikom većinom klubova. Ideja je bila da izglasamo sve stvari koje su neophodne da liga može da startuje, u međuvremenu je stiglo do nekih dopisa, ucena i samim tim, prema mom sazivu te Skupštine i prema tekstu u prilogu. Moja ideja je bila, da ako se svi slože, tako napravi i sprovede. Prvo je Partizan poslao svoj dopis kojim je postavio neke uslove, a zatim Zvezda dopis kojim nije priznala način sazivanja Skupštine – tada sam zaključio da nema potrebe da ja tu Skupštinu vodim ili da se održi. O kojim se preprekama i ratovima radi, ja u to ne želim da ulazim. Jasno sam dao do znanja da ne želim zauzimati strane. Mislim da bi za sve konkretne odluke morali da budemo apsolutno jednoglasni.

Čavlović ne vidi problem da razvojni timovi igraju u istom rangu takmičenja.

– Nažalost, nije baš istina da ni u jednoj ligi ne postoje razvojni klubovi koji igraju u istom rangu. U velikom broju nacionalnih prvenstava igraju, bilo je u našem prvenstvu. Ta situacija je neminovna jer postoje klubovi koji imaju toliko novca da mogu imati dva ili tri kluba, dok ima onih koji se bore za goli život. Lično nemam ništa protiv da neko ima i dva kluba ukoliko nema zakulisnih igara i da drugi klub može biti reprezentativan i da zadovoljava kriterijume koje određeno takmičenje traži od njega, pojasnio je Čavlović koji je napustio sastanak pre njegovog završetka.

– Nisam bio zadovoljan načinom kako su se usvojile propozicije takmičenja, to je bitan dokument. Različite stvari se mogu različito tumačiti. Taj dokument se ne može menjati nakon dva, tri kola. Nakon takvog usvajanja ja sam napustio sastanak, zaključio je direktor Cibone.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)