SIN NBA LEGENDE STIGAO U BAR: Amerikanac pojačao Mornar

Beta

18. 09. 2020. u 13:35

KOŠARKAŠKI klub Mornar saopštio je danas da je Džastin Robinson, sin legendarnog Dejvida, novi igrač tog kluba.

СИН НБА ЛЕГЕНДЕ СТИГАО У БАР: Американац појачао Морнар

Foto: Depositphotos

- Džastin Robinson (24, 202), koji je minule tri godine nosio dres Đuk univerziteta novi je član Mornara. Džastin je, inače, sin legendarnog Dejvida Robinsona, nekada prvog pika na NBA draftu i zvezde San Antonija tokom 90-ih godina - objavio je Mornar na društvenim mrežama.

Kako podsećaju Vijesti, čuveni "Admiral" je čitavu karijeru proveo u San Antoniju, osvojio dve titule, bio MVP NBA lige 1995. godine i sa Timom Dankanom bio član verovatno najboljeg centarskog tandema u istoriji košarke.

Godinu nakon što je postao MVP, dobio je sina Džastina, koji je 2015. dobio poziv čuvenog trenera Majka Kšiževskog da studira na Univerzitetu Đuk.

Kao član "plavih đavola" je imao epizodnu ulogu, jer je za četiri godine odigrao svega 55 utakmica i prosečno beležio 1,6 poena, a u poslednjoj sezoni 2,8.

Najbolje mečeve je odigrao na kraju boravka na Đuku, jer je protiv NC Stejta i Severne Karoline stigao do trećeg i četvrtog dvocifrenog učinka u dresu tog tima.

Kako navode „Vijesti“, Robinson verovatno na početku neće imati značajnu ulogu ni u Mornaru, pa je moguće da bude pozajmljen nekom crnogorskom klubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)