NBA LIGA SE VRATILA: Lebron presudio Klipersima, preokret Jute protiv NJu Orleansa (VIDEO)

Novosti online

31. 07. 2020. u 08:26

KO čeka taj dočeka. Bili su navijači i ljubitelji NBA lige strpljivi i sačekali najveće svetske zvezde da se vrate na parket.

НБА ЛИГА СЕ ВРАТИЛА: Леброн пресудио Клиперсима, преокрет Јуте против Њу Орлеанса (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Mike Ehrmann/Pool Photo via AP

U noći između četvrtka i petka su odigrane prve utakmice u Diznilendu u Orlandu. Juta je posle preokreta savladala Nju Orleans (106:104), dok su u derbiju Los Anđelesa uspešniji bili Lejkersi (103:101).

Pelikansi su bili bolji u prvom delu, pred sam kraj poluvremena su imali i “+16” (60:44), ali se “džezeri” nisu predavali. Polako su “topili” zaostatak da bi na 32 sekunde pre kraja rezultat bio nerešen (104:104). Rudi Gober je potom dao dva slobodna bacanja, trojka Ingrama nije prošla kroz obruč.

Interesantno je da je prve poene u nastavku sezone postigao upravo Gober, igrač koji je prvi bio zaražen virusom korona i zbog koga je i došlo do prekida.

Najbolji kod pobednika bio je Džordan Klarkson sa 23 poena, iako je preterivao sa šutevima, posebno u prvom poluvremenu i imao užasan procenat za tri poena (1/8). Na drugoj strani je Brendon Ingram bio najbolji sa 23 poena, Zajon Vilijamson je dao 13, bez ijednog skoka, ali je imao ograničenu minutažu i igrao je svega 15 minuta.

Bitka za “grad anđela” je opravdala zvanje derbija. Lejkersi su krenuli silovito preko Entonija Dejvisa (37:24), Klipersi su se na krilima Pola Džordža vratili i preokrenuli (55:66). Međutim, “jezeraši” su i na to imali odgovor i delovalo je da će uspeti da slave rutinski kada su na sedam minuta pre kraja imali dvocifrenu prednost (91:80). Džordž i Lenard su se razigrali, da bi trojkom Džordža na 29 sekundi pre kraja bilo nerešeno (101:101).

Lebron Džejms je uzeo loptu, krenuo na prodor, promašio, tačnije pogodio obruč, uhvatio je sopstveni promašaj i vratio loptu u koš. Poslednji napad je Dok Rivers nacrtao za Lenarda, ali on nije uspeo da se oslobodi sjajne odbrane Džejmsa, ostavio je za Džordža, Lebron ga je preuzeo, on je uspeo da uputi šut za tri iz teške pozicije, ne i da pogodi.

REZULTATI:

Nju Orleans-Juta 104:106
LA Lejkers-LA Klipers 103:101

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)