Kuzmiću preti osam godina zatvora

Novosti online

22. 06. 2020. u 10:59

Ognjen Kuzmić, reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde, optužen je da je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su, osim njega, teško povređene tri osobe. Zbog ovog krivičnog dela Kuzmiću preti osam godina zatvora, potvrđeno je "Novostima" u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Кузмићу прети осам година затвора

foto: EPA

- Podignuta je optužnica protiv Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B. I., M. M., i J. D., pojašnjavaju u Tužilaštvu.

Inače, pomenuta nesreća se dogodila 14. jula prošle godine u 5.00, na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u Ramićima. Kuzmić je u trenutku nesreće svoj terenac "porše kajen" vozio 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gde je dozvoljeno 60.

Tom prilikom je u krivini gde je bila i smanjena vidljivost prešao u suprotnu traku i udario u BMV. U stravičnom sudaru Kuzmić je zadobio teške povrede, kao i njegov suvozač Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin koji su se nalazili u BMV. Istragom je utvrđeno da je Kuzmić vozio pod dejstvom alkohola u trenutku nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka Maljković u susret Olimpijskim igrama