Košarkaši Partizana stavili tačku na turbulentnu sezonu i otišli na letnju pauzu: Ostali nedorečeni

14. 06. 2020. u 20:11

POSLE odličnih rezultata u sezoni koja je kao gumicom obrisana nameće se pitanje za košarkaše Partizana: da li su voljni još jednom od jeseni da nacrtaju konture jakog tima spremnog da pronađe davno izgubljeni ključ od vrata Evrolige?

Кошаркаши Партизана ставили тачку на турбулентну сезону и отишли на летњу паузу: Остали недоречени

Foto: D. Stjepanović

Sa velikim žalom u očima zbog prekida takmičenja, crno-beli igrači dali su pozitivan odgovor. U petak su otišli na letnju pauzu, da prikupe energiju za sve što ih čeka u narednoj takmičarskoj godini.

- Pričali smo i spremni smo opet iz početka da krenemo. Ima mnogo vremena do starta, ali ja sam već motivisan da uđem u novu sezonu. Ostali smo nedorečeni i hoćemo da završimo posao sledeće sezone jasno je poručio Ognjen Jaramaz, jedan od lidera tima i MVP Kupa u Nišu, koji ima ugovor do leta 2021. godine.

Borio se Ognjen sa emocijama dok je pričao o završetku sezone koja je imala veliki potencijal.

- Pauza je bila neminovnost i zaista je ovo najbolje rešenje, ali mnogo mi je krivo. Imali smo fantastičnu sezonu do prekida, potencijalno najbolju u poslednjih sedam, osam, možda i deset godina. Šta da radimo, ostaje žal... Nemamo nikako priznanje za sve što smo radili i to je grehota. Bili smo prvoplasirani u oba takmičenja. Naravno, niko nam ne garantuje da bismo osvojili Evrokup i ABA ligu, bilo je potrebno da se odigra plej-of. Najveća je šteta to što nismo došli u priliku da se borimo za trofeje. Mnogo mi je krivo - ponovio je Jaramaz još jednom.

Zajedno sa Ognjenom u nove bitke jedva čeka da krene i Rade Zagorac, koji je tokom pauze produžio saradnju sa crno-belima do 2022. godine.

- Drago mi je što sam tu, mislim da bi još toga trebalo da se desi na mom i Partizanovom putu - ne krije Zagorac koliko željno čeka trofej u crno-belom dresu. - Neki ciljevi koji su obostrani treba da se ispune. Sticajem raznih okolnosti, to se nije desilo u prvom dvogodišnjem mandatu. Tako da mislim da nas dobre stvari tek čekaju. Žao nam je svima zbog prekida, ostali smo uskraćeni za najzanimljiviji deo sezone koji je bio pred ljubiteljima sporta. Viša sila, ništa pametno ne može da se doda, osim da ćemo motivisaniji ući u sledeću sezonu.

2019/2020.

* ABA Superkup - pobednici

* Kup Radivoja Koraća - trofej
* ABA liga - prvoplasirani u regionalnom delu
* Evrokup - prošli u četvrtfinale kao najbolji tim top 16 faze
* Superliga - nije se igralo
Da li će ih sa kapitenskom trakom u najvažnije borbe voditi Novica Veličković, pitanje je koje se postavlja svakog leta.

- Uvek isto četiri, pet godina unazad. Treniram, radim, sa mnom se nikad ne zna - kaže Veličković. - Osećam se dobro, malo sam se bacio na biciklizam tokom pauze.

Iako nije rekao da li će sigurno produžiti ugovor koji je istekao ili ne, Novica nije prestajao da priča u prvom licu.

- Ostaće dobar deo ekipe na okupu, dobro se poznajemo. Sada je presudan bio prvi deo sezone da se zbližimo. Svaku utakmicu je neko drugi "kliknuo", davno nisam video da u ekipi niko ne razmišlja o sebi. Sigurno da hemija može da se ponovi, ali rezultati - to već ne može niko da nam garantuje - zaključio je Novica Veličković.

PERFEKTNA SEZONA

GODINA koja nije donela na košarkaškom planu gotovo ništa izaziva tugu u očima Veličkovića, koji samo zna koliko je bolova pretrpeo dok je vodio tim...

- Po mom mišljenju smo imali perfektnu sezonu u ABA ligi i Evrokupu - sleže ramenima Novica. - Prvi smo bili u oba takmičenja pre prekida, sigurno da je nama igračima najteže. Sve se brzo izdešavalo, stranci su otišli za Ameriku, nismo se ni videli dva meseca. Bio sam baš umoran od priča šta i kako. Mislim da ostaje veliki žal.

UGOVORI KKP

* ISTEKLI ugovori: Veličković, Gordić, Birčević, Angola, Reding, Pejners, Mekadu.

* Do leta 2021. godine: Jaramaz, Janković, Volden, Tomas.

* Do leta 2022. godine: Zagorac, Pejdž, Trifunović.

* Do leta 2023. godine: Mozli.

* Pod ugovorima su i igrači koji su proveli poslednju sezonu na pozajmicama: Dušan Miletić, Stefan Janković i Aleksej Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a