NIKOLA, IZVINI! Amerima dosta bruke, ispravili nepravdu prema Jokiću

Novosti online

23. 05. 2024. u 07:38

Iako je završio sezonu eliminacijom iz polufinala plej-ofa NBA lige, Nikola Jokić ne prestaje da bude centralna tema košarkaških priča. Juče se nagađalo da li će igrati za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama, a jutros dolaze zvaničnije vesti iz SAD.

НИКОЛА, ИЗВИНИ! Америма доста бруке, исправили неправду према Јокићу

FOTO: Tanjug/AP

Naime, momak iz Sombora je četvrti put u svojoj karijeri uvršten u idealnu petorku najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na svetu, čime je na neki način ispravljena nepravda od prošle sezone, kada je iz bizarnih razloga bio uvršten tek u drugu postavu.

Podsećanja radi, Jokić je nedavno postao treći put u karijeri MVP NBA lige, a opet se našao u prvoj petorci. Prvi put je u idealnom timu bio 2019. godine, zatim i 2021. i 2022. Ove godine pored njega tu su i slovenački košarkaš iz Dalas maveriksa Luka Dončić, te Šej Gildžis-Aleksander (Oklahoma Siti), Džejson Tejtum (Boston seltiksi) i Janis Adetokumbo (Milvoki baksi).

Određena je i druga petorka za sezonu 2023/2024, a u kojoj su prvi as Minesote Entoni Edvards, Džejlen Branson (Njujork niksi), Entoni Dejvis (Los Anđeles lejkersi), Kevin Durent (Finiks sansi) i Kavaj Lenard (Los Anđeles klipersi).

Treću petorku čine: Tajris Halibarton (Indijana pejsersi), Devin Buker (Finiks sansi), Domantas Sabonis (Sakramento kingsi), kao i dve ikone NBA lige – Stef Kari (Golden Stejt voriorsi) i Lebron Džejms (Los Anđeles lejkersi).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!