JOŠ GODINU SA TEOM: Valjevskog maestra gledaćemo i naredne sezone na terenu

V. P.

06. 04. 2024. u 09:15 >> 09:05

ŠPANSKI as Rudi Fernandez na svoj 39. rođendan najavio je kraj karijere u dresu reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu. Miloš Teodosić je 19. marta napunio 37 i kada počne naredna sezona zagaziće duboko u 38. godinu života.

ЈОШ ГОДИНУ СА ТЕОМ: Ваљевског маестра гледаћемо и наредне сезоне на терену

Foto: Profimedia

Posle poraza od Olimpijakosa na oproštaju od navijača Crvene zvezde u ovom izdanju Evrolige, u hodniku „Arene“ postavljeno mu je pitanje da li vidi sebe na terenu po isteku ugovora ovog leta.

- Razmišljam o tome svakodnevno. Volim da igram i zaista uživam u košarci. Na kraju sezone pričaću sa ljudima iz kluba i videćemo kako dalje...

Nije teško iz ovih reči odgonetnuti da se valjevski maestro nije zasitio igre ni 20 godina nakon što je kao tinejdžer stigao u FMP Železnik, odakle je krenula legenda o jednom od najboljih plejmejkera u istoriji evropske košarke. Nema sumnje u njegovu želju da izgovori „dosta je bilo“ u dresu kluba za koji navija otkad zna za sebe. Nema sumnje ni u želju trenera crveno-belih da njegova duga romansa sa Teom još potraje.

- Dugo sam povezan sa Milošem, došao je 19 godina u Olimpijakos, gde sam tada bio pomoćni trener. Susreli smo se i u moskovskom CSKA. On je legendaran igrač, srećan sam što sam dobio priliku da ga treniram kao glavni trener i voleo bih da nastavi da igra - sa osmehom na licu govorio je Janis Sferopulos o mogućnosti da produži druženje sa Teom, koji je kroz čitavu karijeru bio trener u igračkom dresu.

Ova sezona nije romansa i za to su možda ponajmanje odgovorni Sferopulos i Teodosić. Grčki stručnjak dobio je tim u delovima bez uputstva za sastavljanje, a srpski as neispunjeno obećanje da će u pozno igračko doba imati ulogu potpore sa klupe. Uglavnom i jeste ulazio sa klupe, samo četiri od njegovih 26 mečeva u Evroligi počeo je kao starter, ali je zbog silnih promašaja u timskoj selekciji morao da zapne kao retko kad u karijeri.

- Ovo je zaista razočaravajuća sezona u Evroligi - rekao je Teo nakon pretposlednjeg meča u elitnom takmičenju. - Mogu da nađem stotinu razloga zašto smo u ovoj situaciji, ali treba reći da ovakvu sezonu nisam očekivao. Nisu ni ljudi iz kluba, ni moji saigrači. Koliko god je teško da je zaboravimo, moramo da se fokusiramo na plej-of ABA lige. Na kraju svi moramo da sednemo i razmislimo šta mora da se promeni u narednoj takmičarskoj godini da se ovo ne bi ponovilo.

Sa Teom ili bez njega? Deluje skoro izvesno da ćemo još neko vreme gledati poteze koji ostavljaju bez reči, a Rudiju svaka čast na karijeri.

EVROLIGA

MEČEVI: 26

MINUTI: 21,2

POENI: 9,7

ASISTENCIJE: 5,9

SKOKOVI: 2,1

UKR. LOPTE: 0,7

IZG. LOPTE: 1,8

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?