VEMBI U DŽOKEROVOM LAVIRINTU: Jokić objasnio zašto je kucao i nasmejao novinare

v

03. 04. 2024. u 11:50

I TREĆI međusobni okršaj Nikole Jokića i Viktora Vembanjame ove sezone je otišao na stranu srpskog centra. U pobedi Denvera nad San Antoniom (110:105), Jokić je izjednačio najbolji poenterski učinak ove sezone, sa 42 poena, 16 skokova i šest asistencija, bacio je na kolena mladog francuskog gorostasa i četu iz Teksasa, a "nagetsima" doneo proboj na prvo mesto zapadne konferencije.

ВЕМБИ У ЏОКЕРОВОМ ЛАВИРИНТУ: Јокић објаснио зашто је куцао и насмејао новинаре

FOTO: Tanjug/AP

Pogled na ostatak lige sada je za košarkaše Denevera mnogo lepši budući da ga gledaju sa vrha. Do njega su stigli najviše zahvaljujući Jokiću koji je čitavu utakmicu vodio veliku bitku sa Vembijem koji je meč okončao sa 23 poena, 15 skokova i osam asitencija. Na društvenim mrežama kruži sekvenca u kojoj Viktor prvo pogađa preko Džokera, zatim mu udara rampu na drugoj strani ali je već u sledećem napadu Denvera završio na Nikolinom "posteru". Ne zakucava Jokić često, naročito kada je prekoputa momak visok 2,24 metara ali opravdao je to Somborac "strahom" od nove rampe.

Jović brojao do pet poena

NEŠTO slabiji poeneterski učinak Nikole Jovića (5 p., 3 sk., 6 as.) nije sprečio Majami da stigne do pobede nad Njujork Niksima. Tim sa Floride, u čuvenoj dvorani "Medison Skver Garden", predvodio je Teri Rozir sa 34 poena, a dobro su ga ispratili i Džimi Batler sa 17 i Bem Adebajo sa 15 ubačenih koševa.

- Imao je oko 600 blokada večeras, ali mi smo pobedili. Rekao sam mu: "Ako napraviš još jednu blokadu, ja ću..." Međutim, blokirao me je još četiri puta nakon toga i ja nisam uradio ništa. Moraš da zakucavaš kada te juri Vembanjama. Napravio je šest, sedam blokada protiv mene, ali dobili smo utakmicu, tako da je to dobra stvar - duhovito je poručio Jokić i zasmejao punu salu novinara.

Međutim, iako je i treći put završio u Džokerovom lavirintu, Vembi je još jednom dobio vrednu lekciju u svojoj prvoj NBA sezoni. Hvalio ga je i sam Jokić istakavši da je u pitanju specijalan igrač, dok je trener San Antonio Greg Popovič poručio da je uživao u sudaru dva sjajna evropska centra.

- Viktor je dobio mnogo poštovanja večeras budući je je Nikola najbolji. To što želi da nauči kako da ga čuva, najbolji je pokazatelj koliko dobar hoće da postane. Igrati tako protiv Nikole, pokazuje dosta i Viktor uči iz minuta u minut - kazao je Popovič.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave